Economia circular

El Vallès Occidental recupera més de 850 tones de residu tèxtil per part d’Humana el 2021

Els municipis on s’han recollit més residus tèxtils de la comarca són Sant Cugat, Rubí, Sabadell i Terrassa

El Vallès Occidental recupera més de 850 tones de residu tèxtil per part d’Humana el 2021

Humana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La recollida selectiva del residu tèxtil per part d’Humana Fundació Poble per a Poble ha permès recuperar 858 tones de tèxtil utilitzat al Vallès Occidental per donar-los una segona vida amb un benefici ambiental i social. Així es desprèn del balanç realitzat per l’entitat, que l’any passat va recuperar 869 tones, o que es tradueix en un lleuger descens de l’1,2%.

Des d’Humana asseveren que l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) calcula que es generen anualment 166.000 tones de residu tèxtil a Catalunya. «Cada ciutadà en llença aproximadament 20 kg de mitjana, però desgraciadament els gestors autoritzats només en recuperen una petita part», assenyalen. «La recollida selectiva de roba té un gran potencial per garantir una segona vida: el 50% es pot reutilitzar i més del 35% reciclar, insisteix Àgata Soler-roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya.

La reutilització del tèxtil contribueix a la reducció d’emissions de CO2: per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per ser incinerat) s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana People to People. Les més de 858 tones recollides l’any passat en el Vallès Oriental han evitat 5.2.

Notícies relacionades

Entre els municipis on s’han recollit més residus tèxtils de la comarca, des d’Humana destaquen: Sant Cugat del Vallès, amb 175,4 tonesRubí, amb 139,9 tones, Sabadell, amb 12,7 tones i Terrassa, amb 8,5 tones de roba.

Més notícies de Rubí, Sabadell i Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO