Successos

Centenars de veïns de Rubí es concentren per rebutjar la mort violenta d’un comerciant

La criminalitat ha augmentat un 24,61% a la ciutat vallesana respecte a l’any anterior

Centenars de veïns de Rubí es concentren per rebutjar la mort violenta d’un comerciant

Ayuntamiento de Rubí

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Prop de 400 persones s’han concentrat avui a la plaça de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) i un centenar ho van fer ahir diumenge a la plaça Onze de Setembre per mostrar el seu rebuig per la mort de l’Iker, un comerciant que ser apunyalat diverses vegades després d’un presumpte robatori a la seva botiga de queviures, divendres a la nit. Els veïns s’han reunit per recordar-lo i donar el condol als amics de la víctima i la comunitat pakistanesa de la ciutat, a més de manifestar-se per l’actual situació d’inseguretat a la ciutat.

A Rubí la criminalitat ha augmentat un 24,61% entre el gener i el juny del 2021 en comparació amb el mateix període del 2020, segons les estadístiques de criminalitat del primer semestre del 2021 que ha fet públiques el Ministeri d’Interior i que engloben les dades del Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i les policies locals.

Banderes a mig pal

En senyal de dol per la mort violenta del jove pakistanès, les banderes de l’ajuntament onejaran a mig pal durant dos dies, un acte que els veïns han demanat unes hores abans durant la concentració en record a la víctima. En el mateix moment, els comerciants de Rubí han abaixat la persiana durant uns minuts com a gest de solidaritat.

L’ajuntament també ha convocat un minut de silenci aquest dimarts a les 12 h com a expressió del dolor de la ciutat per aquests fets que els Mossos d’Esquadra continuen investigant.

Tipologia del delicte

Durant els primers sis mesos de l’any, hi ha hagut 1.845 infraccions penals a Rubí, mentre que l’any passat van ser 1.391.

Quant a la tipologia, els furts són els que han augmentat més significativament (passant de 296 el 2019 a 250 el 2020 i 353 el 2021). Els robatoris amb violència i intimidació han passat de 74 el 2019, 65 el 2020 (tenint en compte el confinament domiciliari obligatori a causa de la pandèmia de Covid-19) i 81 aquest any, mentre que les 17 sostraccions de vehicles del 2019 han augmentat fins a les 43 d’aquest any, sent 24 el 2020.

Notícies relacionades

No obstant, els delictes de robatori amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions s’han reduït en comparació al 2019, tot i que han pujat lleugerament respecte al 2020 (han passat de 108 a 118). D’aquests robatoris, 61 han tingut lloc a domicilis entre el gener i el juny de 2021.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí