Medi ambient

L’arbratge de Rubí suma 62 exemplars nous en diferents punts de la ciutat

  • Els nous arbres seran al Sant Jordi Parc, al voltant del CAP Mútua, a la zona de les Torres, a la pl. Doctor Pearson i en dues àrees d’esbarjo per a gossos

  • L’acció s’emmarca dins del Pla de Mandat 2019-2023 que pretén «transformar Rubí en una ciutat més sostenible i resilient»

L’arbratge de Rubí suma 62 exemplars nous en diferents punts de la ciutat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí està plantant nous arbres en diferents punts de la ciutat, que sumaran un total de 62 exemplars de diferents espècies.

L’acció, emmarcada dins del Pla d’Arbratge, forma part del Pla de Mandat 2019-2023, que té per objectiu «transformar Rubí en una ciutat més sostenible i resilient».

Així, els nous arbres s’ubiquen a: Sant Jordi Parc, al voltant del CAP Mútua, a la zona de les Torres, a la plaça Doctor Pearson i en dues àrees d’esbarjo per a gossos.

La intervenció al detall

Concretament, es planten 2 chitalpes al carrer Prat de la Riba; 10 aurons, 5 carpines, 4 arbres de l’amor i 5 mèlies a la pl. Pearson, 1 negundo, 1 auró platejat, 2 cedres de Califòrnia, 1 hibiscus, 4 liquidàmbars, 1 prunera de fulla vermella i 1 falsa pebrera a l’av. Catalunya i el seu al voltant; 2 oliveres del paradís i 2 acàcies blanques a la zona d’esbarjo per a gossos del carrer Cadmo i 4 exemplars de cada espècie a la zona d’esbarjo del carrer Lepant; finalment, 9 pistatxers xinesos i 4 oms a l’av. Josep Ferrer i Domingo.

D’altra banda, la setmana passada el consistori va retirar quatre exemplars de la pl. Pearson i un a l’av. Can Cabanyes que eren «vells» i alguns «presentaven putrefaccions i amputacions importants», per la qual cosa començaven a suposar un perill per risc de caiguda de branques. Aquests arbres seran reposats els pròxims dies.

Notícies relacionades

«Aquestes actuacions, unides a les realitzades al desembre, ens permeten augmentar en més de 160 arbres el patrimoni verd urbà. Arbres adequats al nostre entorn climàtic i que ens ajuden a conformar espais més agradables i saludables en diferents punts de la ciutat», assegura el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano.

Més notícies de Rubí, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Rubí