Onada de fred

El Vallès Occidental pren precaucions davant les possibles gelades i nevades per les baixes temperatures

Els ajuntaments preparen els seus dispositius per minimitzar els possibles danys

El Vallès Occidental pren precaucions davant les possibles gelades i nevades per les baixes temperatures
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Vallès Occidental, com tot Catalunya, espera nevades per a aquest cap de setmana. Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) han posat en prealerta tant el pla Neucat com del Ventcat, qualificant el perill per a la comarca de moderat per dissabte dia 9. Amb tot, es preveu que pugui nevar entre la una de la matinada del dia 10 i el migdia i que el vent li agafi el relleu des de la una del migdia.

Aquest dijous ja va nevar a Rellinars i a la part més muntanyosa de la comarca. Des d’aleshores, els diferents ajuntaments esperen els esdeveniments i han posat en marxa els dispositius d’emergència per poder donar una ràpida resposta en el cas que faci falta actuar, alhora que difonen consells entre la ciutadania a través de les xarxes socials.

Així, a Sabadell l’ajuntament té preparats els diferents punts d’emmagatzematge de sal repartits per la ciutat juntament amb el material necessari per poder distribuir-la. També s’han repartit sacs de sal als equipaments esportius, centres cívics i CAPs. I, en previsió que la situació s’allargui, s’ha reforçat la distribució de sal als centres educatius, que dilluns 11 tenen previst el retorn dels més petits.

Notícies relacionades

A Terrassa l’Ajuntament ha posat en marxa el Pla d’Emergència Municipal en prealerta. L’alcalde Jordi Ballart es va reunir aquest dijous a l’edifici consistorial amb Protecció Civil per analitzar l’episodi de fred que està afectant Catalunya i que en les pròximes hores podria provocar nevades a la ciutat. «Tenim tot el dispositiu necessari a punt per poder afrontar el que vingui», va expressar a Twitter, alhora que va animar a seguir els consells de l’ajuntament.

A Rubí, l’ajuntament ha distribuït sal als carrers Santa Eulàlia, Sant Gaietà, Sant Jordi, a la Rambla del Ferrocarril, a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat, en els tres CAPs així com al mercat municipal.