Anar al contingut

ESTALVI ENERGÈTIC

67 famílies de Rubí participen en els tallers de factura elèctrica que organitza l'Ajuntament

Els tallers es cursen, cada mes i de forma gratuïta, a través del servei municipal Rubí Brilla

El Periódico

67 famílies de Rubí participen en els tallers de factura elèctrica que organitza l'Ajuntament

Membres de 67 famílies de Rubí han seguit els tallers de factura elèctrica que organitza l’Ajuntament de Rubí a través del servei Rubí Brilla (de setembre a juny). En aquestes sessions, s’expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica i es “donen eines per reduir l’import de la factura” i per “modificar hàbits per consumir l’energia de manera més eficient”, expliquen des del consistori.

Segons afirmen des de l’Ajuntament, “la mitjana de l’estalvi per família és del 30% de la factura”. Durant les sessions d’aquest any, l’equip Rubí Brilla ha detectat que els assistents desconeixien que les elèctriques tenen tarifes de mercat lliure i una sola tarifa de mercat regulat i que optar per la tarifa regulada és l’opció més barata. El 60% de les persones que han passat pels tallers han abandonat el mercat lliure després de la sessió. A més, un 35% dels assistents als tallers tenien contractats serveis extres, com per exemple manteniments i assegurances, sense saber-ho.

“Combatre la pobresa energètica”

Els tallers es dirigeixen a tota la ciutadania independentment de la seva capacitat econòmica. Tot i així, un dels objectius del servei Rubí Brilla és “combatre la pobresa energètica”, apunten des de l’Ajuntament.

Es pot destacar que, si una família no disposa de recursos econòmics per fer front a les factures elèctriques, la llei 24/2015 aprovada per la Generalitat de Catalunya impedeix el tall del subministrament. En aquests casos, Rubí Brilla dirigeix la família a Serveis Socials per tramitar un informe de vulnerabilitat que evita que la família es quedi sense llum.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA