Carles III tornarà a l’activitat dimarts després dels rumors sobre la seva salut

Buckingham anuncia en un comunicat que el monarca preveu tornar a la vida pública amb una visita a un centre de tractament del càncer

Carles III tornarà a l’activitat dimarts després dels rumors sobre la seva salut

LUCAS FONT

2
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

El Palau de Buckingham va tallar d’arrel els rumors sobre el suposat deteriorament de l’estat de salut de Carles III i va anunciar ahir que el monarca reprendrà la seva agenda pública la setmana vinent. "Sa Majestat el Rei es reincorporarà ben aviat a les seves funcions públiques després d’un període de tractament i de recuperació a causa del seu recent diagnòstic de càncer", va assegurar el palau a través d’un comunicat. L’anunci va posar fi a unes quantes hores d’especulacions, desencadenades després de la publicació d’un article al tabloide nord-americà The Daily Beast, que apuntava que la salut del rei s’estava "deteriorant progressivament".

El primer acte públic de Carles III tindrà lloc dimarts vinent en un centre de tractament contra el càncer, on acudirà amb la reina Camil·la, i on té previst reunir-se amb especialistes mèdics i pacients. "Aquesta visita serà la primera d’una sèrie de compromisos externs que Sa Majestat emprendrà durant les pròximes setmanes", afegeix el comunicat del palau. Carles i Camil·la també tenen previst rebre els emperadors del Japó, a petició del Govern britànic, durant la seva pròxima visita d’Estat al Regne Unit, que tindrà lloc a finals de juny.

Tot i que no dona detalls sobre el tractament contra el càncer, l’anunci de Buckingham va voler llançar el missatge que l’estat de salut del rei avança favorablement i va desmentir les informacions publicades originalment a The Daily Beast. Un article en què un "vell amic" de Carles III assegura que el pronòstic del monarca "no és bo" i que la seva salut ha empitjorat de manera sobtada després de la seva última aparició pública el 31 de març, Diumenge de Pasqua, dia en què va acudir a un acte religiós a Windsor juntament amb la reina Camil·la.

"Per descomptat, està decidit a superar el càncer i estan fent tot el possible per aconseguir-ho. Tothom es mostra optimista, però en realitat es troba molt malament. Més del que sembla", explica la font citada pel tabloide nord-americà. El text apunta també que s’estaria actualitzant l’operació Pont Menai, el detallat pla que Buckingham té preparat per al funeral de Carles III. Un pla que va començar a preparar-se des de la mort de la seva mare, Isabel II, el setembre de 2022.

Lluita contra el càncer

Notícies relacionades

El monarca, de 75 anys, ha mostrat una obertura sense precedents al parlar públicament sobre la seva malaltia, una cosa molt poc habitual a la família reial britànica. La seva retirada de la vida pública no li ha impedit participar en trobades privades aquests últims mesos, a més de mostrar-se actiu a les xarxes socials a través de fotografies i missatges de vídeo. Unes aparicions que havien consolidat l’optimisme sobre el seu estat de salut i que ja havien obert la porta a un possible retorn als seus compromisos, cosa que es va confirmar ahir.

El rei va anunciar que pateix càncer a principis de febrer després de ser sotmès a una operació per engrandiment de pròstata.

Temes:

Govern