BCN s’obre que la Guàrdia Urbana usi pistoles elèctriques des de l’estiu

Autoritzar als agents municipals l’ús de l’arma elèctrica, la descàrrega de la qual permet immobilitzar una persona agitada, va ser només un dels nombrosos temes abordats ahir en el Ple de l’Ajuntament de Barcelona. També es va acordar limitar horaris de comerços per evitar molèsties als veïns de Tuset.

BCN s’obre que la Guàrdia Urbana usi pistoles elèctriques des de l’estiu

TONI SUST

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Barcelona s’obre a permetre que la Guàrdia Urbana utilitzi pistoles elèctriques, si bé encara no ha pres la decisió de manera definitiva. És un debat que fins ara no s’havia donat de forma decidida, i que el govern de Jaume Collboni aborda amb un argument: l’intendent del cos municipal, Pedro Velázquez, ho ha sol·licitat. Segons el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, la decisió final arribarà abans de les vacances d’estiu.

Tant l’alcalde com el regidor es van mostrar a favor d’estudiar la mesura en el ple municipal d’ahir. I tots dos van citar el cap de la Guàrdia Urbana com a element clau perquè els agents del cos comencin a fer servir aquest recurs a la capital catalana, com ara ja passa en 30 municipis catalans més.

Velázquez va defensar l’ús de les pistoles elèctriques tàser en declaracions a EL PERIÓDICO, en les quals es va mostrar "completament a favor dels dispositius conductors d’energia", dels quals va afirmar que "se situen entre la defensa metàl·lica extensible i l’arma de foc". Aquest és l’argument que esgrimeix el govern del PSC: que els agents comptin amb un element que els permeti no recórrer a armes de foc tant com sigui possible en situacions límit.

TANCAMENT NOCTURN DE FLEQUES a TUSET.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir que a partir de finals de juny obligarà a tancar de 22.00 a 7.00 hores de dijous a dissabte i vigílies de dies festius a diversos comerços d’alimentació de la zona de Tuset per evitar que els assistents a establiments d’oci nocturn d’aquest carrer de Sarrià-Sant Gervasi es concentrin a la via pública i generin així molèsties als veïns. La regidora del districte, Maria Eugènia Gay, va explicar que es tracta d’una mesura "quirúrgica", ja que afecta només sis comerços, cinc fleques i una botiga 24 hores, tot i que de fet, una de les fleques ja tanca a la nit. La mesura s’implantarà per a un període de sis mesos i està previst que entri en vigor a finals de juny, quan acabi la seva tramitació.

Junts i ELS Comuns s’uneixen per remarcar la "soledat" de Collboni.

Junts per Barcelona va portar al ple d’ahir una iniciativa per remarcar la "soledat" que viu el govern de Jaume Collboni. Va ser una proposició anunciada pel grup de Xavier Trias per reprovar l’alcalde, però sense utilitzar aquesta expressió. El text de la proposta, aprovada amb el suport de Junts i de Barcelona en Comú, el vot en contra del PSC i l’abstenció d’ERC, el PP i Vox, consta de quatre punts. El primer insta a "constatar la soledat i la falta de suport" del govern de Collboni; el segon fa una crida a evidenciar la "falta de diàleg i de la capacitat per arribar a acords" per part de l’alcalde; el tercer li reclama dialogar per evitar la "paràlisi" del govern local, i la quarta, a negociar amb el Govern central i el pròxim Executiu català l’execució de les inversions previstes en el pressupost estatal i l’autonòmic, respectivament.

PETICIÓ PERQUÈ LA POLICIA ABANDONI la seu de VIA LAIETANA.

Ni a Barcelona en Comú ni a ERC els ha convençut la tesi del Govern central que la comissaria de Policia del número 43 de la Via Laietana pot ser alhora un centre de memòria i un centre policial. Per això els dos grups van presentar ahir sengles iniciatives que, amb matisos, reclamaven la sortida del cos policial de l’immoble. La iniciativa va ser aprovada pel ple municipal amb el suport dels dos grups i el de Junts, ja que el PSC s’hi va abstenir i el PP i Vox hi van votar en contra.

UNA OFICINA PER A AFECTATS PER OKUPACIONS.

El ple també va aprovar la creació d’una oficina d’assessorament i suport als propietaris afectats per ocupacions irregulars, en una proposta liderada pel Partit Popular i avalada pel PSC, Trias per Barcelona (Junts) i Vox. La mesura té per objectiu principal proporcionar assessorament i suport als propietaris que s’enfronten a situacions d’ocupació irregular a la ciutat. Segons el regidor del PP Daniel Sirera, Barcelona no pot seguir sent una ciutat "okupa friendly" i s’ha de donar resposta a les necessitats dels propietaris que es troben en aquesta situació.

Notícies relacionades

salvar la masiA de les bugaderes de c an paronet.

El Ple va aprovar també suspendre la demolició prevista de la masia de Can Paronet (districte d’Horta-Guinardó), lloc amb història: aquí les bugaderes rentaven roba de la Barcelona burgesa. Patrimoni determinarà si mereix eludir el picot.