PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Rubí presenta els Pressupostos Participatius per a l'any 2020

Els més grans de 16 anys podran votar a l'octubre què fer amb un pressupost de 250.000 euros

Representants de diverses entitats rubineses han participat en la jornada tècnica on s'ha explicat el mecanisme del procés

imagen-reunin-presupuestos-rub

imagen-reunin-presupuestos-rub

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Pressuposats Participatius 2020 es van presentar en societat dimecres, 10 d’abril, durant una jornada tècnica celebrada al Castell, Rubí. La trobada va servir per informar de les novetats d’aquesta edició, ja que es va incrementar la quantitat en 100.000 euros, fins a aconseguir els 300.000 euros en total. “D’aquests, 250.000 euros es destinen a la partida que decidiran els més grans de 16 anys”, expliquen des de l’ajuntament.

El límit econòmic per a cada proposta es va situar en 125.000 euros. “D’aquesta manera, es garanteix que, com a mínim, es puguin dur a terme dues propostes”, apunten des del govern municipal. Els 50.000 euros restants es destinen a les accions que decideixin els nens i adolescents.

En l’ajuntament afirmen que es van implantar diferents mesures tècniques “per facilitar la participació ciutadana millorant diversos aspectes tècnics de la plataforma Participa Rubí” i altres mesures per potenciar la participació presencial. La jornada també va comptar amb la participació de representants del teixit associatiu del municipi, així com de diversos ciutadans.

Fases del procés

Actualment, s’està desenvolupant la fase d’informació i presentació de la iniciativa, que s’allargarà durant el mes d’abril. La segona fase consistirà en la recollida d’idees i propostes, que tindrà lloc durant el mes de juny, ja que al maig està previst que es pari el procés de participació per la coincidència amb la campanya electoral per a les municipals.

Una vegada recollides aquestes aportacions, el procés entrarà en una fase nova on es procedirà a validar les propostes. Aquesta anàlisi es farà durant el juliol i “permetrà seleccionar les que són aptes per passar a la fase de priorització, que tindrà lloc al setembre,” expliquen des de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Una vegada s’hagi establert la llista de prioritats, serà el torn de la votació ciutadana definitiva. Aquesta fase, que tindrà lloc a l’octubre, es desenvoluparà via electrònica i presencial, ja que "s’ubicarà un punt de votació".

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments