VAGA INDEFINIDA

Els treballadors de Gallina Blanca, en vaga indefinida contra el trasllat de la planta de Sant Joan Despí

Reclamen un pla industrial alternatiu que permeti mantenir els setanta llocs de treball actuals i ressituar-los a la fàbrica de Rubí

foto 3460359

foto 3460359

1
Es llegeix en minuts

Els treballadors de la planta de Gallina Blanca a Sant Joan Despí han començat aquest dimarts a les 11 del matí una vaga indefinida contra els plans de la companyia de tancar la històrica fàbrica per requalificar els terrenys i traslladar la producció a Ballobar (Osca). 

Antonio Hidalgo, portaveu dels treballadors, ha lamentat que l’empresa no els ha deixat cap altra opció que l’aturada indefinida, perquè fins ara no ha tingut cap voluntat negociadora. 

Hidalgo afirma que els plans de l’empresa passen per iniciar de manera imminent el trasllat de les màquines a la fàbrica aragonesa i que no podien esperar a reaccionar perquè "amb la fàbrica buida s’haguessin quedat sense força". Amb tot, els treballadors encara confien a arribar a un acord amb la direcció que passi per un pla industrial alternatiu que permeti mantenir els setanta llocs de treball actuals i, per exemple, els ressituï en altres fàbriques de l’empresa, com la de Rubí.

Els treballadors de la planta de Sant Joan Despí, que el 31 de gener ja van fer una vaga de 24 hores, han fet un pas més en les seves protestes per provar de forçar el grup Agrolimen, propietari de Gallina Blanca, a negociar i trobar una sortida al conflicte que pot deixar sense feina uns setanta treballadors.

Inviable anar a Osca

Antonio Hidalgo lamenta que fins ara en la mesa de negociació amb l’empresa només s’ha parlat del trasllat de la planta a Osca, una possibilitat que els treballadors no contemplen. El portaveu de la plantilla critica que l’empresa, malgrat que ofereix als treballadors que ho desitgin la possibilitat de marxar a treballar a la planta aragonesa, sap que aquesta alternativa és inviable en la majoria dels casos per motius familiars. "La majoria de la plantilla té entre 45 i 55 anys i un canvi tan radical és del tot impossible", afegeix.

Notícies relacionades

Els treballadors, tant els 43 que estan en plantilla, com la trentena de subcontractats, reclamen que si el tancament i trasllat de la planta de Sant Joan Despí és inevitable, es porti la producció a una altra ubicació a la comarca o que s’ofereixin altres alternatives als treballadors com ara baixes voluntàries, prejubilacions i el trasllat a altres fàbriques del grup a Catalunya, com la de Rubí, on es fabriquen les pastes Gallo.

Més notícies de Rubí 

Temes:

Vagues