LA MÚSICA COM A PROTAGONISTA

L'alta participació i la diversitat d'actes, destacats de la Festa Major de Rubí

El piromusical va posar fi a una festivitat sense greus incidències, marcada per l'afluència de públic i la descentralització dels actes

Els concerts inclosos en el Rubí Random Festival van ser els actes més multitudinaris, però van destacar també novetats, com l'estrena del Bòjum

fiesta-2

fiesta-2
festa5
festa4
image8
fiesta3
rub-3

/

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alta participació i la diversitat, tant d’activitats com d’espais, són els aspectes més valorats i destacats de la Festa Major de Rubí 2018, que va finalitzar diumenge passat amb el tradicional piromusical.

Rubí va tancar així quatre dies d’una celebració en la qual va destacarl’absència d’incidències destacables i en què els visitants van poder disfrutar de prop de 200 propostes pensades per a tota mena de públics que van omplir a vessar les places i carrers de la ciutat des del pregó fins a l’últim acte.

Entre les novetats d’aquest any, van destacar la presentació del nou gegantó de la Colla de Gegantes de Rubí, l’Orelletes, a més de la incorporació a la programació de l’Estudiantina de Rubí i l’estrena del Bòjum, una figura creada per l’associació Les Anades d’Olla coincidint amb el 40è aniversari de l’elefant Bòdum.

Aquest personatge va ser el protagonista tant del correfoc com de l’inaugurat correaigua de la rambla del Ferrocarril i es va unir a altres novetats de la Festa Major, com les activitats esportives matinals celebrades a l’Escardívol o l’animació relacionada amb el centenari del ferrocarril.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va celebrar l’èxit de la festivitat assegurant que des del consistori “estem molt contents perquè ha tornat a ser una festa major participativa, no hi ha hagut incidències i s’han fet activitats per a tots els públics que, totes i cada una, han estat un èxit”.

Modernitat i tradició

Durant aquesta edició s’han consolidat altres activitats i espais, tal com destaca el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, que assegura que “l’espai jove de Salvador Allende ha tornat a ser un reclam participatiu i reivindicatiu”.

Rodríguez recalca, a més, la bona acollida del Rubisound, que “ha estat un èxit immens a la plaça del Doctor Guardiet”, així com “el karaoke de Rubítv.cat o l’Holi, que ha estat una altra vegada el més gran de Catalunya, amb 10.000 persones participant-hi”.

Les activitats tradicionals, amb un clar protagonisme de les entitats culturals, van ser la constant de tota la festa i una altra de les claus de l’èxit, la qual cosa ha permès no deixar enrere el caràcter més popular de la festivitat.  

L’Escardívol va tornar a ser un espai central de la festa major, però més que mai, les activitats d’èxit es van repartir per diversos escenaris de la ciutat.

Així, els concerts del Rubí Random Music Festival, en els quals es van arribar a concentrar fins a 17.000 persones, van ser els més multitudinaris de la celebració.

Una festa passada per aigua

Quant a les incidències produïdes, l’alcaldessa ha destacat que les jornades van transcórrer amb bastanta normalitat, i la de dijous va ser l’única que va registrar incidències a causa de la situació meteorològica.   

La pluja va alterar parcialment el festeig i el pregó inaugural i va obligar a suspendre per motius de seguretat els concerts de Marcel i Júlia i del grup Buhos, encara que aquests últims van improvisar una petita actuació a peu de pista per compensar els seus fans.

Els recitals d’Hidrogenesse i The TripletZ, previstos a la plaça Salvador Allende, es van poder reprogramar l’endemà en format vermut musical. Sí que es van poder celebrar sense problema els de La Banda del Coche Rojo i el d’Antonio José, que va reunir prop de 1.500 persones a l’amfiteatre del parc del Castell.

Actes més destacats

La jornada de dissabte va ser la més multitudinària i la que més activitats va acollir, i es van arribar a reunir fins a una trentena de grups dansaires a l’Escardívol amb motiu de la 36a Ballada de Gitanes de Carrer i es van concentrar fins a 800 assistents al concert de l’Obrador Coral.

L’espectacle del Mag Lari va congregar més de 400 persones a La Sala i una altra de les propostes més aviat acollides va ser el ‘revival’ de Supersingles, Please i Rocket Band, que van omplir la plaça Catalunya.

Un altre dels moments més emocionants es va viure durant l’entrega del primer premi del concurs #SomRRandom al grup Phenomenal People, que va tenir l’oportunitat d’interpretar un tema davant de milers de persones abans de l’actuació de Maldita Nerea.

Festes més segures

Durant aquesta festa major es va habilitar un punt d’informació dedicat a prevenir i atendre possibles casos d’agressions sexistes. Un estand que va estar obert des de les 23h fins al final de les activitats i va complementar la seva tasca amb la d’un equip d’informadors itinerant.

A més, es va fer sensibilització a un total de 820 persones i es va intervenir en dos casos de noies que s’havien sentit agredides durant algun dels concerts. També es va fer sensibilització per prevenir la LGTBIfobia, i coincidint a més amb el Dia de l’Orgull, es van dur a terme diverses activitats lúdiques per donar visibilitat al col·lectiu.

Notícies relacionades

També va resultar molt útil en l’àmbit de la seguretat el servei gratuït d’autobús ofert durant la festivitat, que en la Nit Golfa de dissabte va arribar a omplir el nombre de places amb desenes d’usuaris que van optar per utilitzar aquest servei i deixar el cotxe a casa, especialment els més joves.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA