EFEMÈRIDE

Punts de llibre per a cent anys de trens

La Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí organitza un concurs infantil per l'arribada del tren a Rubí fa un segle

Commemoració de l’arribada del tren a Rubí fa 100 anys.

Commemoració de l’arribada del tren a Rubí fa 100 anys.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest 2018 es commemora el centenari de l'arribada del tren a Rubí. El tram de ferrocarril entre la ciutat i Sant Cugat es va inaugurar el 13 de setembre de 1918, i va canviar per sempre la fesomia d'un poble amb una indústria incipient. Amb l'arribada del tren es va urbanitzar tota la zona pròxima a l'estació i Rubí va créixer en població i serveis.

Aprofitant l'efemèride, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí se suma a la commemoració del centenari de l'arribada del tren a la ciutat catalana dedicant el 24è concurs de punts de llibre, dirigit a infants i joves de 5 a 16 anys. Els treballs es podran presentar del 3 d'abril al 18 de maig a l'equipament situat al carrer Aribau.

El concurs s'estructura en quatre categories en funció de l'edat dels participants. Les obres presentades han de ser inèdites, realitzades amb qualsevol tècnica artística excepte retoladors fluorescents, imatges animades i lletres en relleu.

L'entrega de premis, el 6 de juny

Els punts han de tenir un format de 21 x 6 cm i es presentaran en cartolina blanca. En cas que siguin treballs realitzats a ordinador, han d'acompanyar-se d'un suport informàtic on hi hagi la imatge amb una resolució mínima de 300 ppp. Darrere del punt de llibre, ha de figurar nom, cognoms, telèfon i edat de l'autor.

L'entrega de premis tindrà lloc el 6 de juny a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Els guanyadors de cada categoria rebran un regal i els seus treballs seran impresos i repartits entre les persones usuàries de l'equipament cultural. La totalitat dels punts presentats s'exposaran a  la Sala Infantil de la Biblioteca del 25 de juny al 8 de setembre.

Notícies relacionades

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA