MEDI AMBIENT

Rubí llança un qüestionari per finalitzar el procés participatiu sobre el Pla de residus

L'instrument potenciarà la visió dels residus com a recursos i en promourà la reutilització

contenedores

contenedores

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de dimarts passat i fins al 23 de març, els rubinencs poden intervenir en l'última fase del procés participatiu del Pla local de residus omplint un qüestionari a través de la plataforma 'Decidim'. Aquest és el primer procés participatiu de la ciutat que s'articula mitjançant aquesta eina.

Segons l'Ajuntament de Rubí, aquest pla pretén "fer un pas endavant en la prevenció i la gestió dels residus municipals", marcant els objectius a assolir amb l'horitzó al 2025Així, es vol potenciar la visió dels residus com a recursos; reduir la generació de residus a través de l'impuls de la prevenció i la reutilització; fomentar la transparència i la sostenibilitat económica en la gestió dels residus; millorar substancialment el percentatge de recollida selectiva el 2020 o millorar els serveis de gestió de residus municipals.

"Com som cada un dels ciutadans qui decidim els nivells d'implicació en la prevenció de la generació dels residus municipals i el nostre grau de participació en les recollides selectives, valia la pena dur a terme un procés participatiu sobre el tema", explica el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.

El procés participatiu

Després d'una primera enquesta ciutadana ─amb la realització de 516 enquestes presencials a llars rubinenques─, de diferents tallers sectorials i enquestes sobre la gestió dels residus municipals a empreses i comerços de la ciutat, el procés participatiu culmina amb un qüestionari ciutadà.

Tots els rubinencs majors de 16 anys estan cridats a respondre el qüestionari vinculat al procés participatiu del Pla local de residus, que trobaran a la direcció 'participa.rubi.cat'. Prèviament, cal registrar-se a la web 'Participa.Rubi.cat' i estar inscrit al Registre de Participació Ciutadana. Entre d'altres, el qüestionari inclou preguntes relacionades amb la millora de la recollida selectiva i accions de generació de menys residus.

El Ple de l'Ajuntament de Rubí va acordar, en la sessió del 23 de febrer de 2017, utilitzar la plataforma 'Decidim.Barcelona', igual com ho fan les ciutats de Terrassa, Sabadell, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Cugat, Vilanova, Reus i Esparreguera, entre d'altres.

Notícies relacionades

L'eina 'Decidim' és un portal web desenvolupat amb codi obert i de producció i gestió pública que té per objectiu articular, estandarditzar, vehicular i comunicar els processos de participació que realitza un ajuntament, oferint un servei d'infraestructura digital per a la democràcia participativa.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA