Rubí celebrarà la 1a Fira del Vermut

Tindrà lloc de l'1 al 4 de setembre, durant la Festa Major Petita de Sant Roc

La Festa Major Petita de Sant Roc serà entre l’1 i el 4 de setembre.

La Festa Major Petita de Sant Roc serà entre l’1 i el 4 de setembre.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

De l'1 al 4 de setembre, Rubí celebrarà una nova edició de la Festa Major Petita de Sant Roc. L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de Rubí i la Taula de Cultura Popular i Tradicional, inclourà totes les activitats ja clàssiques però també algunes novetats destacades, com ara visites guiades al rellotge del campanar de l'església de Sant Pere i la 1a Fira del Vermut.

El programa d'actes arrencarà el divendres 1 de setembre al Celler amb la plantada de la 6a Trobada de bèsties de foc (20 h) i la retrobada després de l'estiu (20.30 h). A les 21 h, està previst que s'iniciï el recorregut de les bèsties de foc per diversos carrers de la ciutat amb final a la plaça del Doctor Guardiet, on tindrà lloc un sopar d'entrepans a càrrec de l'AE Guspira (22 h), el concert de Pubilles Ninja (22 h) i la 17a Xerricada Popular de Sant Roc.

Nova Fira del Vermut

La plaça del Doctor Guardiet serà protagonista gairebé absoluta de la festa. Durant tot el cap de setmana del 2 i 3 de setembre, s'hi podrà disfrutar de la Fira de productes d'arrel tradicional catalana i de la nova Fira del Vermut, així com dels tallers de les entitats de cultura popular i tradicional i de diversos jocs per a tota la família, entre els quals destaca un any més la cucanya de la plaça Nova de Barcelona.

Dissabte, aquest mateix emplaçament també acollirà un vermut popular amb acompanyament musical (13 h), un ball d'animació (18.15 h) i algunes de les activitats més tradicionals de la festa, com són la missa en honor a Sant Roc a l'església de Sant Pere (19.30 h), els 'Tocs de festa!' (19.30 h) i l''Esclat de Sant Roc!' (20.30 h).

Dia 4, fi de festa

El diumenge hi haurà la Tronada de Sant Roc, que sortirà de la plaça del Doctor Guardiet i recorrerà diversos carrers del centre.

Notícies relacionades

Els actes de Sant Roc finalitzaran el dilluns 4 de setembre a l'Ateneu Municipal amb la inauguració de l'exposició 'Festes del foc als Pirineus' (19 h) i la conferència posterior 'Les falles pirinenques', a càrrec de Xavier Farré, historiador i expert en el món fallaire.

Més notícies de Rubí