Les fotolineres de Rubí permeten a la ciutat estalviar 9.500 euros anuals en electricitat

S'instal·la el tercer espai d'estalvi a l'edifici Rubí Forma, després de la masia de Can Serra i la policia local

S’instal·la la tercera fotolinera de Rubí. 

S’instal·la la tercera fotolinera de Rubí.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RUBÍ

La fotolinera de l'edifici Rubí Forma és la tercera de Rubí i se suma a les fotolineres de la masia de Can Serra i la policia local. Aquestes instal·lacions proporcionen energia fotovoltaica tant per a la càrrega de vehicles elèctrics de manera gratuïta com per a l'autoconsum energètic dels equipaments municipals als quals van associades.

La nova instal·lació de Rubí Forma ja té 35 usuaris registrats, que poden endollar gratuïtament els seus vehicles. "A Rubí apostem per una mobilitat més sostenible, i per incentivar l'ús del vehicle elèctric és necessari que la ciutat disposi d'una xarxa de punts de càrrega eficient i a l'abast de tots", va comentar l'alcaldessa, Ana María Martínez, a la presentació d'aquest nou espai.

9.500 EUROS D'ESTALVI

Segons dades del consistori rubinenc, la fotolinera de la Masia de Can Serra redueix cada any 5.000 euros la factura elèctrica d'aquest equipament; la de la policia local, que es dedica exclusivament a la càrrega vehicles del cos de seguretat local, estalvia 1.500 euros a l'any en energia, i la nova fotolinera reduirà 3.000 euros a l'any la factura elèctrica de l'edifici Rubí Forma.

En total, aquestes instal·lacions permeten estalviar 9.500 euros a l'any en factura elèctrica. L'alcaldessa també va recordar que, tal com recull el Pla director del Rubí Brilla, es preveu construir fotolineres al mercat municipal, els aparcaments del Parc de la Pau i la Natura, la Zona Esportiva de Can Rosés i l'Escardívol.

COM FUNCIONA

La nova fotolinera disposa de dues mànigues de càrrega semiràpida que carreguen el vehicle en 3-5 hores de connexió i una de càrrega ràpida amb 3 connectors que permeten augmentar el 80% de la bateria del cotxe en 30 minuts. Amb el fi de promoure'n l'ús, de manera totalment gratuïta, cal registrar-se a l'edifici Rubí Forma preguntant per l'Equip Tècnic del Rubí Brilla.

Notícies relacionades

El president de l'Associació d'Usuaris de Vehicles Elèctrics, Salvador Ejarque, va voler destacar que "el vehicle elèctric és una tendència que anirà a més perquè la contaminació és un problema de salut pública que afecta tothom". "Les administracions hauran d'anar facilitant la recàrrega de vehicles elèctrics", va concloure.

Més notícies de Rubí