On Catalunya

Advertència per al bany

Bandera groga a totes les platges de Barcelona per la presència de meduses

Les deu zones de bany barcelonines adverteixen de la necessitat de llançar-se a l’aigua amb precaució

EN DIRECTE | Així estan les platges de Barcelona ara

MAPA | Aquests són els llocs on encara es permet fumar a les platges de Barcelona

Bandera groga a totes les platges de Barcelona per la presència de meduses

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les platges de Barcelona registren generalitzadament aquest diumenge bandera groga, que oneja com a advertència al bany a causa de la presència de meduses a la costa catalana.

L’icònic senyal groc, que adverteix de la necessitat de banyar-se amb precaució (es poden consultar aquí les diferents banderes en funció de l’estat de les platges), mostra que la situació al litoral ha empitjorat durant el diumenge, ja que a primera hora només hi havia bandera groga en sis de les deu platges del litoral barceloní.

No obstant, a partir del migdia i tal com es pot consultar en la següent aplicació sobre l’estat de les platges en temps real, indiquen bandera groga la totalitat de les platges de la capital catalana: Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta, Somorrostro, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Vella, Llevant i Fòrum.

Temporada alta de bany

El primer cap de setmana de juny va començar a Barcelona la temporada alta de bany a les platges de de la ciutat. Durant tot l’estiu i fins a l’11 de setembre, els equipaments destinats a salvament i socorrisme estan oberts al públic de 10.30 a 19.30 h.

La platja per a gossos, a la platja de Llevant, és un dels serveis que es posen en marxa aquest dissabte coincidint amb la temporada alta de bany, amb horari de 10.30 a 19.30 h. Aquesta zona està delimitada amb tanques perimetrals per evitar que els gossos puguin sortir i disposa de serveis d’informació i neteja, així com mobiliari urbà adaptat als gossos i a les persones usuàries.

Notícies relacionades

A l’edifici de la Direcció de Platges de l’espigó del Bogatell hi ha un punt lila que ofereix, des del passat Sant Joan, servei de sensibilització, prevenció i atenció davant les violències masclistes i LGTBIfòbiques, i també disposa de personal itinerant a les diferents platges. Funciona de 10.30 a 19.30 h, de dilluns a diumenge, i complementa els punts liles nocturns que s’instal·len a la zona de platges.

També és operatiu el canviador inclusiu de la platja de la Nova Icària, així com els altres serveis relacionats amb l’accessibilitat a les platges. L’horari dels lavabos públics és de 10.00 a 20.00 h.