On Catalunya

Localitzacions

¿A quins llocs de Barcelona és va rodar ‘Erin Carter’, la sèrie número 1 a Netflix? 

¿A quins llocs de Barcelona és va rodar ‘Erin Carter’, la sèrie número 1 a Netflix? 

Archivo

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘¿Quién es Erin Carter?’ no és preqüela ni seqüela, ni compta amb grans estrelles (tot i que el seu protagonista tingui potencial per ser-ho), ni ha tingut la campanya publicitària més ubiqua del final de l’estiu. ¿A què és deu llavors aquest número 1 en sèries de Netflix España? Almenys respecte a Catalunya, un motiu sembla clar: l’acció és desenvolupa (en teoria) a Barcelona i sempre és divertit jugar a reconèixer llocs o comprovar si els nostres voltants són fotogènics. 

Erin Carter és, al principi de la història, Erin Collantes (Evin Ahmad, de ‘Dinero fácil’), una professora britànica expatriada amb casa en un barri residencial d’alt nivell, tot i que no tingui lloc fix a la selecta escola on treballa, la mateixa on estudia la seva filla Harper (Indica Watson), i el seu marit, el Jordi (Sean Teale), treballi com a infermer, ofici històricament malament pagat. Però aquest no és el misteri principal: el que dispara la intriga és la insòlita determinació d’Erin a l’hora de deslliurar-se d’un facinerós durant un robatori a mà armada en un supermercat. ¿Qui és aquesta heroïna d’acció encoberta?

Notícies relacionades

El ‘showrunner’ Jack Lothian (‘Strike back’) ens condueix pels misteris de la identitat mentre ens dona una peculiar visió de Barcelona. Alguns escenaris són reconeixibles, tot i que puguin canviar de funció. L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau fa de malmesa comissaria dels Mossos. Hi ha persecucions a peu per la zona de Sant Martí (a la foto, rodatge al número 81 del carrer Llull) i passejos solitaris però tensos pel Port Olímpic i el barri Gòtic. ¿Alguna vegada havies volgut veure Yayan Ruhian, l’instructor marcial indonesi que va enlluernar a ‘The raid’, donant pallisses a la Monumental? Ara en tens l’oportunitat.

Però aquesta visió de Barcelona (amb prou feines s’hi esmenten altres topònims) es compon a partir de peixos de diverses comarques. Se n’han anat al Maresme, a Montgat, a la recerca de la selecta escola on Erin treballa com a interina: l’Hamelin-Laie, rebatejada com a St. Joseph’s. Del Gironès han pres l’Hotel Restaurant Medinyà, escenari d’un tiroteig molt ‘pulp’, molt Robert Rodriguez. Però sobretot, veiem molt la joia del Garraf, o sigui, Sitges, on la nostra heroïna es deixa veure per la platja Terramar, juga al gat i la rata amb els cotxes dels Mossos (segons ha explicat Lothian, a Barcelona no van voler complicar el trànsit amb persecucions de ficció) i emprèn el que sembla una èpica travessia nedant fins a la mateixa Badalona, d’on veiem la fàbrica d’Anís del Mono. Barcelona desordenada, recomposta i distesa

Temes:

Barcelona