On Catalunya

EN FAMÍLIA

'Toruk': El Sant Jordi es torna blau 'avatar'

El Cirque du Soleil instal·la avui al Palau Sant Jordi 'Toruk: El primer vuelo', preqüela de l'oscaritzada pel·lícula de James Cameron. Un centenar d'artistes donen vida al blavós poble na'vi

zentauroepp46512317 nens190118125356

zentauroepp46512317 nens190118125356 / Photographer Errisson Lawrence

1
Es llegeix en minuts
Pilar Fierro

Tres anys després de la seva estrena a Las Vegas, elCirque du Soleil porta per fi el seu espectacle 'Toruk: El primer vuelo’al Palau Sant Jordi. Serà aquest divendres, dia 18, a les 21.30 hores, i es quedarà fins dissabte 27. Recrear el reconeixible món emblavit de la pel·lícula 'Avatar' (2009), concebut per James Cameron, mobilitza un centenar d’artistes, que se sotmeten a hores de maquillatge i viatgen amb set enormes contenidors on es guarden la il·luminació màgica de les nits del ja mític planeta Pandora o les coloristes robes delsomaticaya.

Una Pandora abans de Cameron

'Toruk', que continuarà la seva gira per Madrid i Pamplona, s’ubica en una Pandora anterior a la invasió dels habitants de la Terra que narrava la pel·lícula de Cameron. En el llargmetratge, que va guanyar tres Oscar, tot i que estava nominat a sis més, els omaticaya, tribu del poble na'vi, s’enfronten als humans per salvar al planeta Pandora amb l’ajuda de Toruk, una poderosa bèstia amb els colors del foc que domina el cel.

En el muntatge del Cirque du Soleil, tres joves també busquen la força del llegendari drac per salvar d’una catàstrofe naturall’Arbre de les Ànimes, que allotja tota la saviesa comuna de la civilització.

Notícies relacionades

Un cronista del poble na'vi narra aquesta història en forma de conte mentre se succeeixen els muntatges més espectaculars: l’Arbre de les Ànimes, un festival de llum; Sa'ewrang, el gran teler pel qual totes les coses es teixeixen en la tela de la vida, o el Toruk mateix,una marioneta gegantina que s’ha de muntar i desmuntar a cada bolo.     

La proposta inclou música cinematogràfica, efectes de vídeo, atmosferes lluminoses plenes de màgia, efectes visuals d’última generació i,sobretot, el Cirque du Soleil. Després de 37 xous i 35 anys de carrera, el segell propi és el seu millor ganxo.

Temes:

En família