PROTEGEIX CASA TEVA

La inseguretat ciutadana i com afecta les llars de Barcelona

Caminar amb desconfiança pels carrers i en alerta per assumir una actitud defensiva, és part de les conseqüències de la inseguretat a Barcelona generada en els últims mesos ¿Com es trasllada això a les llars?

La inseguretat ciutadana i com afecta les llars de Barcelona
3
Es llegeix en minuts

La inseguretat és un dels problemes que estan enfrontant els barcelonins des de fa alguns anys. El seu índex, segons les estadístiques oficials, s’ha incrementat tant en el cas dels robatoris al carrer com dins dels domicilis; encara que els seus propietaris es trobin dins de l’immoble.

Davant això, veïns i comerciants consideren que és necessari revisar les polítiques penals per evitar que els delinqüents surtin en llibertat en poc temps i tornin a cometre aquest tipus de delictes.

D’altra banda, s’evidencia una vegada més la necessitat d’instal·lar als immobles un sistema de protecció com l’ofert per Movistar Prosegur Alarmas, a fi de dissuadir els amics de les coses alienes i alertar els propietaris quan la seva residència està sent envaïda per aquest tipus de persones.

Avui dia, al sortir al carrer has d’observar per comprovar si alguna persona t’està seguint, i s’ha tornat costum sentir incertesa al recórrer alguns camins, especialment si és de nit i no hi ha prou llum. A més d’això, deixar la casa sola és un motiu de preocupació, ja que no se sap en quin moment hi podria entrar un delinqüent.

El model de vida portat fins ara pels habitants de Barcelona està canviant inevitablement. Ara han d’extremar les mesures de seguretat, tant si són a casa com si són al carrer. La idea no és crear alarmisme en la població, sinó buscar solucions a la inseguretat i, sens dubte, una és la prevenció; i en aquest sentit, és necessari atendre a importants mesures per prevenir un robatori

Recomanacions

Al sortir de casa vostra, porteu per separat les claus del teu cotxe i les de casa.

No seguiu rutines que puguin ser apreses: mateixos horaris, distraccions...

Mantingueu identificats els punts de seguretat pròxims, com la seu la policia, una estació de servei...

Instal·leu un sistema de vigilància que us ofereixi tranquil·litat i protecció constant, tant si en porteu l’aplicació al mòbil com si la vostra casa o comerç disposen d’una de les alarmes.

Robatoris als domicilis que afecten la tranquil·litat

A Barcelona, com en algunes altres ciutats espanyoles, los robatoris als domicilis han interromput la pau dels seus residents en els últims anys. No obstant, durant l’any 2020 passat es va començar a evidenciar un patró de comportament a l’índex de robatoris associats a la quarantena com a prevenció davant la Covid-19.

En l’esmentat patró s’ha evidenciat que els robatoris van disminuir en èpoques de confinament, mentre que es van incrementar durant el desconfinament, aprofitant-se de la vulnerabilitat de moltes de les residències. Quan les persones surten de casa, els delinqüents busquen introduir-s’hi, especialment si observen finestres o balcons oberts, i més encara si saben que no compten amb un adequat sistema d’alarma.

Respecte a aquesta situació, la policia està fent una campanya de prevenció i conscienciació de la població perquè tinguin clar que poden ser víctimes d’un robatori en qualsevol moment, i que és indispensable que es mantinguin sempre alerta, especialment a partir de l’època en què s’ha donat inici a la desescalada durant el control de la pandèmia.

Notícies relacionades

És important que tots els veïns i propietaris de finques, comerços o qualsevol altre tipus d’immoble, col·laborin amb els ens policials i notifiquin immediatament la presència de persones sospitoses a l’àrea.

La protecció és una tasca de tots, per això és indispensable tancar molt bé portes i finestres al sortir, igual com activar el sistema d’alarma, ja que permetrà que en siguin informats els Mossos d’Esquadra oportunament per part de la central receptora, que compta amb professionals que es mantenen en vigilància les 24 hores del dia, durant els 365 dies de l’any.

Temes:

Publicitat