GAMMA ECO KIA

Kia e-Niro: 0 emissions amb 455 quilòmetres d'autonomia

Kia aposta en la seva gamma Niro per tres versions ecològiques, com ho són l'híbrida, l'híbrida endollable i una variant 100% elèctrica

kia1

kia1

3
Es llegeix en minuts

Kia és una de les marques que més està apostant per tecnologies de propulsió ecològiques. El millor exemple d’això és la nova gamma Kia Niro. A més d’una versió híbrida i una altra d’híbrida endollable, també compta amb una variant 100% elèctrica: l’e-Niro.

La marca coreana combina en la gamma Niro dos de les principals tendències del mercat actual: les carrosseries SUV i els motors ecològics. De fet, és l’únic ‘crossover’ urbà amb 3 tipus de tecnologia d’electrificació: híbrida, híbrida endollable i 100% elèctrica. Una gamma que, com hem vist per primera vegada en el recentment celebrat Automobile Barcelona, acaba de rebre alguns retocs en el seu disseny exterior, un interior de més qualitat i noves opcions.

Experiència elèctrica

No és la primera vegada que la marca llança un model elèctric al mercat. Ja el 2014 va llançar el Soul EV, marcatge tendència i trencant esquemes. Aprofitant aquesta experiència i l’elevat nivell tecnològic de la marca, Kia ha convertit l’e-Niro en un dels millors vehicles 100% elèctrics del mercat. Això és possible gràcies a l’ús de les avançades bateries de polímer d’ions de liti, amb un sistema de protecció que regula la seva temperatura i aporta més densitat de càrrega per quilogram de bateria.

Els clients poden optar per dos models. L’Estàndard, amb bateria de 39,2 kWh i 100 kW de potència, que ofereix 289 quilòmetres d’autonomia amb una sola càrrega. També existeix la versió Long Range, amb bateria de 64 kWh i 150 kW de potència, i l’autonomia de la qual és de 455 quilòmetres, arribant fins i tot als 615 km en recorreguts urbans. En qualsevol cas, el nou Kia e-Niro, com a vehicle 100% elèctric, compta amb l’etiqueta de la DGT “0 emissions”, amb tots els avantatges que això comporta a nivell d’exempció d’impostos, descomptes en aparcaments i peatges, accés a zones restringides, etc. A més, el conductor és capaç de treure el màxim rendiment al motor elèctric gràcies a les diferents maneres de conducció seleccionables (Normal, Sport,  Eco i  Eco+) i fins a 4 nivells diferents de recuperació d’energia.

El nou Kia e-Niro permet una conducció totalment sostenible.

Espaiós i tecnològic

Però la capacitat de l’e-Niro de recórrer centenars de quilòmetres sense fer malbé el medi ambient no és la seva única carta. Aquest ‘crossover’ urbà –4,38 m de longitud– destaca també per un habitacle espaiós i un maleter amb una capacitat de 451 litres. Hi cal afegir el seu arsenal tecnològic complet en seguretat, connectivitat i ajuts a la conducció.  És el cas de sistemes com l’avís de col·lisió frontal, assistent de frenada d’emergència per col·lisió frontal, control de creuer intel·ligent amb funció de parada i arrencada automàtica, assistent dinàmic per a llums de carretera, detector de fatiga del conductor i assistent per al seguiment del carril que funciona entre 0 i 130 km/h . 

Compromís decidit

Notícies relacionades

Kia és un dels fabricants més implicats amb una mobilitat més sostenible. Aspira a ser líder en baixes emissions el 2020 amb l’objectiu d’una reducció del 25% en el consum global de la seva flota. Per a això ofereix tots els sistemes de propulsió, amb mecàniques ‘mild-hybrid’, variants híbrides i híbrides endollables i també dos models elèctrics. De fet, és una de les marques que té més oferta de motoritzacions ecològiques. L’última incorporació ha sigut el nou Kia Sportage CRDi Mild Hybrid de 48v que combina un motor elèctric que 'ajuda', al propulsor 1.6 Dièsel, amb uns 12 CV de potència en acceleracions, reduint els consums i les emissions. Així mateix, inclou una bateria d’ions de liti i 0,88 kWh de capacitat, ubicada a la part posterior.

Si vols conèixer més detalls del Kia e-Niro o d’algun model de la gamma ECO de KIA, acosta’t ara a AR Motors, el teu concessionari oficial KIA.