Discrepància

Sumar exigeix debatre i votar el pacte amb Kíiv

Sumar exigeix debatre i votar el pacte amb Kíiv

FERNANDO ALVARADO

1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Sumar reclama al PSOE portar a debat al Congrés l’augment en més de 1.000 milions de la despesa en Defensa que es va aprovar en Consell de Ministres l’abril passat per enviar armes a Ucraïna. El partit de Yolanda Díaz denuncia la «falta de transparència» i l’«opacitat» de l’acord, i no dubta ara a demanar detalls sobre l’aportació al país presidit per Volodímir Zelenski. Ho va fer ahir, el mateix dia en què el president ucraïnès visitava Espanya per reunir-se amb Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, va denunciar haver-se assabentat «per la premsa» del destí final de l’increment de despesa en Defensa que es va aprovar en el Consell de Ministres el 16 d’abril, pel qual el Govern va aprovar augmentar 1.129 milions d’euros sense que hagués de passar pel Congrés, després de la seva renúncia a presentar els Pressupostos del 2024.

«Una cosa tan rellevant com la política de Defensa, com enviar armes a zona de conflicte, no es pot fer d’aquesta manera, en un acord sense transparència i sense que hi hagi un debat al Congrés», va dir Urtasun, que va elevar la petició: «Instem el PSOE a portar aquest acord al Congrés».