Aragonès promet l’educació gratuïta de 0 a 3 anys si és reelegit

El candidat d’ERC exhibeix el suport de l’exconseller Mas-Colell en un acte de campanya

Dos nens, en una escola bressol | JOAN CORTADELLAS

Dos nens, en una escola bressol | JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És temps de campanya electoral i, per tant, que els candidats competeixin per llançar la promesa més cridanera. Ahir, el president de la Generalitat i candidat d’ERC a la reelecció, Pere Aragonès, va prometre que, si repeteix en el càrrec, convertirà en "universal i gratuïta" l’educació infantil de 0 a 3 anys. Així ho va explicar en un esmorzar informatiu de campanya organitzat pel Fòrum Europa, en el qual va exhibir el suport d’un exconseller de CiU Andreu Mas-Colell.

A la mateixa velocitat que se succeeixen les promeses dels candidats, també existeix la possibilitat que els ciutadans en desconfiïn. Per combatre aquesta eventual desconfiança, Aragonès va defensar que la seva aposta per la gratuïtat de les escoles bressol ha de tenir "credibilitat" perquè sota el seu mandat la Generalitat ja ha convertit en gratuït l’últim curs de les escoles bressol públiques. Del que es tractaria ara, per tant, és de fer gratuïts també els dos primers.

El pla d’Aragonès per a l’educació infantil té també un altre repte fonamental: que hi hagi "prou places per a tothom". És a dir, que les famílies no pateixin per inscriure els seus fills. Fins ara, no ha sigut així, més encara des de l’efecte crida que es va generar a les escoles bressol públiques quan es va fer gratuït l’últim curs. El president també va prometre reduir les ràtios educador-nen i "revaloritzar" el paper dels educadors dels centres.

Aquesta promesa torna a posar de manifest que per a Aragonès en aquesta campanya seran tan importants tant les propostes de l’eix sobiranista –el referèndum i el finançament singular–, com també les de l’eix social –els avenços en l’Estat del benestar–. A part de prometre la gratuïtat de les escoles bressol, va garantir avenços en mesures que contribueixin a la simplificació administrativa i en l’aposta per les inversions en investigació i desenvolupament.

Notícies relacionades

Contra Illa i Puigdemont

Amb aquest esquema de ser un candidat que defensa els postulats sobiranistes, però que, alhora, no oblida les qüestions del dia a dia, Aragonès intenta marcar perfil davant Salvador Illa (PSC) i Carles Puigdemont (Junts) perquè considera que ells no poden oferir aquesta ambivalència. El candidat socialista, perquè és obertament contrari al procés, i el postconvergent perquè considera que només se centra en la carpeta independentista.