Aragonès diu que ell no pensa a deixar la política després de les eleccions

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el acto institucional de conmemoración de la República este domingo

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el acto institucional de conmemoración de la República este domingo / Jordi Bedmar / Govern

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha decidit en aquesta campanya electoral marcar més distàncies que mai amb el candidat de Junts, Carles Puigdemont. Ahir va tornar a la càrrega amb aquesta estratègia i va assegurar que ell, a diferència de l’expresident, no es planteja deixar política després del 12M. "Continuaré al servei de Catalunya i del projecte polític que defenso en qualsevol circumstància", va dir en una entrevista a Onda Cero.

La posició del candidat d’ERC a la reelecció contrasta amb la del candidat de Junts, que fa una setmana va assegurar que deixarà la política si no és president. Aragonès va precisar que ell es presenta "per guanyar" i que no té al cap "cap altra opció". "No abandonaré responsabilitats", va concloure.

Notícies relacionades

Als republicans els va generar perplexitat que l’expresident parlés de la seva sortida de la política si no era president després del 12M, ja que consideren que això només mobilitza el vot contrari a la independència.

Segons les enquestes, Aragonès podria no revalidar el càrrec. El PSC lidera els sondejos mentre que ERC i Junts es disputen la segona posició. Si el republicà no aconsegueix com a mínim quedar segon, serà pràcticament impossible que pugui seguir al Palau de la Generalitat. El líder d’ERC pensa que aquesta perspectiva només beneficia els seus adversaris: "La victòria és l’únic escenari que em plantejo", va insistir.