Via unilateral

Els socis de l’ANC rebutgen per la mínima anar a les eleccions

Els contraris a la "llista cívica" independentista s’imposen per només 98 vots als partidaris de llançar una candidatura

Els socis de l’ANC rebutgen  per la mínima anar a les eleccions

Q. B.

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) no promourà una llista electoral pròpia a les eleccions al Parlament del 12 de maig. Els seus socis van decidir ahir rebutjar la proposta de "llista cívica" independentista en una consulta interna en què els partidaris del no van guanyar per la mínima: 3.758 vots en contra davant 3.660 a favor i 181 en blanc.

Aquesta iniciativa de l’ANC, partidària de la via unilateral, aspirava a competir contra ERC, Junts i la CUP. Les votacions s’han celebrat entre l’1 i el 14 de març i havien provocat expectació perquè, en cas d’haver prosperat, hagués sigut un contratemps per als partits independentistes tradicionals i hauria fragmentat encara més l’electorat d’aquest espai. L’Assemblea havia llançat aquest projecte pel seu descontentament amb ERC, Junts i la CUP, partits que acusa d’haver oblidat l’objectiu de la independència per abraçar l’"autonomisme".

Notícies relacionades

Al final, els detractors de la llista han acabat imposant-se per només 98 vots. La votació deixa en una situació compromesa la presidència de l’entitat, Dolors Feliu, que era una de les principals defensores de la iniciativa.

Els resultats de la consulta es van donar a conèixer en l’assemblea general ordinària. Feliu va tornar a justificar la seva aposta per la llista cívica "per trencar l’immobilisme" en l’independentisme institucional. La presidenta de l’Assemblea va interpretar el resultat com "un no de moment" i va deixar oberta la porta a tornar a intentar-ho en el futur.

Temes:

ANC CUP