Tribunals

El Suprem, contra l’acord PSOE-Junts: és «incompatible» la independència judicial amb la seva «supervisió» per «altres poders»

El Suprem, contra l’acord PSOE-Junts: és «incompatible» la independència judicial amb la seva «supervisió» per «altres poders»

ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
Tono Calleja

La Sala de Govern del Tribunal Suprem ha emès un comunicat aquest dilluns, després de finalitzar la seva reunió ordinària, en què adverteix de «la necessitat de preservar i garantir la independència judicial des de totes les institucions». Per això, els magistrats veuen «incompatible» amb aquesta independència «la fiscalització o supervisió de la tasca jurisdiccional per altres poders de l’Estat».

Notícies relacionades

Tot i que no ho especifica, el comunicat es refereix al ‘lawfare’ o suposada judicialització de la política citada en el pacte del PSOE amb Junts. No obstant, el text de la llei d’amnistia no inclou aquest concepte.

La nota recorda, en el mateix sentit, que l’Estat de Dret, «en el qual es funden la Unió Europea i el nostre ordre constitucional, exigeix l’absolut respecte a la divisió de poders». A més, la Sala de Govern afirma que l’exercici de la funció jurisdiccional «s’ajusta sempre a la legalitat, a la defensa de la Constitució i a la salvaguarda dels drets i llibertats de tots els ciutadans, en particular, de la igualtat en l’aplicació de la llei».