Polèmica

El vicealcalde d’un municipi de València a una regidora: «Tan oberta que ets, quan vulguis fem un trio»

Els grups de l’oposició exigeixen la dimissió o el cessament immediat de Vicente Estellés com a càrrec de responsabilitat al govern conformat pel PP i Vox

El vicealcalde d’un municipi de València a una regidora: «Tan oberta que ets, quan vulguis fem un trio»

L-EMV

3
Es llegeix en minuts

Els grups municipals del municipi de València Cuidem Godella, el PSPV i Compromís per Godella han emès un comunicat conjunt exigint la immediata dimissió del vicealcalde i regidor d’Agricultura i Serveis Socials del PP, Vicente Estellés, després que fes un comentari masclista a la regidora de Cuidem Godella durant la comissió informativa de dijous, 21 de setembre.

Tal com relata el comunicat, en la comissió s’estava debatent la idoneïtat d’una activitat dirigida als adolescents del municipi quan la regidora de Cuidem Godella, Irene Ferré, va considerar que aquesta activitat no era adequada. Davant aquest argument la presidenta i membre del PP, Cristina Sarasqueta, va contestar que calia tenir la ment més oberta, i Ferré va argumentar que ella considerava que tenia la ment més oberta que molts dels membres de la sala. Va ser llavors quan el regidor d’Agricultura, Serveis Municipals i Festes del PP i primer tinent d’alcalde, Vicente Estellés, dirigint-se a ella, li va deixar anar: «Tan oberta que ets, quan vulguis fem un trio».

El comentari no va passar desapercebut per a la mateixa Irene Ferré ni per a altres regidores de Compromís i el PSPV que eren a la sala en qualitat d’oients i que s’han volgut sumar al comunicat exigint la dimissió del vicealcalde del Partit Popular. En aquest sentit, el text recorda que l’Ajuntament de Godella té des del 2018 un protocol contra l’assetjament sexual i per raó de sexe, en el qual els fets de dijous, dia 21, en la comissió queden tipificats en diversos apartats referits a les conductes inadequades de naturalesa sexual, conductes constitutives d’assetjament sexual i conductes inadequades de naturalesa sexista.

D’aquesta manera, els grups de l’oposició consideren que el comportament del regidor del PP no és propi d’un representant públic, «i que no és digne de representar el poble de Godella», i per això exigeixen «la seva immediata dimissió, i no sense abans disculpar-se públicament. La seva condició de regidor al govern assetjant una altra regidora evidencia la seva total falta de respecte envers les dones. En cas de no dimitir, l’alcalde ha de cessar-lo immediatament».

«Em sorprèn la postura de l’alcalde»

Preguntada pel desafortunat comentari, Irene Ferré explica a ‘Levante-EMV’, de Prensa Ibérica, que ahir en la junta de portaveus va entregar a l’alcalde popular, José María Musoles, i al portaveu de Vox, Carlos Villanueva, el comunicat condemnatori que llegirà demà al ple, i el primer regidor va contestar que en la comissió de dijous no va sentir el comentari masclista. «Em va dir que ell es creia el que li explicava el regidor, i que aquest li havia assegurat que el comentari no havia sigut personalitzat», relata Ferré. «¿Però com no ho era si em va dir allò del trio just després de dir jo que tenia la ment oberta?».

En aquest sentit, l’edila de Cuidem Godella lamenta que l’alcalde hagi posat en dubte la seva paraula i la de companyes d’altres partits, també testimonis. «Em sorprèn la postura de l’alcalde, que dubti d’una cosa així. Per descomptat no cessarà el seu regidor. Ens va dir que si volíem fer-lo fora, que acudíssim a la via judicial, narra Ferré, i afegeix: «Aquest personatge sempre fa comentaris grollers quan portem mocions relacionades amb les dones. No és res nou».

Notícies relacionades

Com a oient de la comissió també va sentir el comentari Tatiana Prades, portaveu de Compromís, que considera desafortunada la postura adoptada pel partit de govern: «El PP podria haver acudit a la junta de portaveus amb una resposta de l’estil «lamentem aquest tipus de frases i no es tornaran a produir», però en lloc d’això han escollit el camí de la negació. És absurd».

«Comentaris així em fan fàstic»

«Els comentaris del Vicente en aquests temes són constants –continua Prades redubtant en el relat de Ferré–. Per posar-ne un exemple, en una comissió on s’abordava el tema de la prostitució ell va deixar anar: «Doncs hi ha putes que ho fan molt bé». Comentaris així em fan fàstic, i han arribat a un punt que són intolerables. Tu ets regidor i ets en un ajuntament, tens unes responsabilitats, i per molt que pensis així no pots verbalitzar-ho. Això ho dius amb els teus amics en la paella, no en una comissió», critica Prades.