Investidura de Sánchez

El TC rebutja per unanimitat la revisió del vot nul que demana el PSOE

La Sala Segona del tribunal recolza la ponència de Díez que rebutja el recurs del PSOE, al no apreciar l’existència d’un dret al recompte a voluntat

La decisió frustra l’estratègia socialista per mirar de guanyar un diputat a Madrid

El TC rebutja per unanimitat la revisió del vot nul que demana el PSOE
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Tribunal Constitucional ha tancat definitivament la porta a la revisió del vot nul del 23J a Madrid que reclamava el PSOE per mirar de guanyar un diputat clau en aquesta circumscripció de cara a una investidura de Pedro Sánchez. La Sala Segona ha donat suport a la ponència de la magistrada Laura Díez i ha rebutjat el recurs del PSOE al no apreciar l’existència d’un dret constitucional al recompte basat en la mera voluntat de la força política que el sol·licita, informen a EL PERIÓDICO DE ESPAÑA fonts de l’òrgan.

La Sala es va reunir a les nou del matí d’aquest dimarts per tractar aquest assumpte de manera exclusiva abans que els seus magistrats haguessin d’incorporar-se al Ple del Tribunal convocat més tard. Díez, que integra el sector progressista del tribunal, va ser assessora a la Moncloa, i per aquesta raó el PP va presentar contra ella un incident de recusació que va ser rebutjat aquest dilluns, cosa que li ha permès participar en les deliberacions.

Notícies relacionades

El criteri adoptat finalment pel tribunal coincideix amb l’adoptat per la Fiscalia en un escrit firmat pel fiscal en cap davant el Constitucional, Pedro Crespo, que ja advertia que «una concepció absolutament oberta» del dret de revisió «com la plantejada pel PSOE «podria facilitar la seva ocupació generalitzada en cas de resultat electoral ajustat a nivell nacional».

La petició dels socialistes buscava revisar uns 30.000 vots nuls de les eleccions generals del 23 de juliol a la província de Madrid i d’anul·lar la proclamació del dirigent del PP Carlos García Adanero com a diputat electe, amb l’objectiu que un nou recompte tingués com a resultat sumar un membre més del Congrés per al PSOE per a aquesta circumscripció. L’assumpte es considera clau perquè un diputat més es tradueix que n’hi hauria prou amb l’abstenció de Junts en comptes del seu suport exprés per a una eventual investidura de Pedro Sánchez.