Acords

El PP reivindica el dret de Feijóo a sotmetre’s a la investidura per ser l’únic que té més de 170 vots

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha recalcat que ja tenen assegurat el ‘sí’ de 171 diputats: els 137 del seu partit, els 33 de Vox i el d’Unió del Poble Navarrès

1
Es llegeix en minuts

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha defensat aquest dimecres el dret d’Alberto Núñez Feijóo a ser candidat a una investidura perquè és l’únic candidat que de moment compta amb més de 170 suports i ha tornat a posar sobre la taula la seva «disponibilitat» si el Rei l’hi encomana.

«Reiterem la nostra disponibilitat. Si el Rei ens encomana al PP i a Feijóo, el més votat, la investidura, complirem la nostra responsabilitat», ha expressat Gamarra durant una roda de premsa a la seu de Génova, 13, posterior a la reunió del Comitè de Direcció.

Gamarra ha volgut recalcar que ja tenen assegurat el ‘sí’ de 171 diputats: els 137 del PP, els 33 de Vox i el d’Unió del Poble Navarrès. Alhora, ha avançat que en els pròxims dies es reuniran amb Coalició Canària per lligar el suport de la seva diputada, que deixaria Feijóo a quatre de la majoria absoluta.

Notícies relacionades

«Ens situa a 50 escons d’on es troba el segon candidat més votat, Pedro Sánchez», ha comparat Gamarra, que ha instat el líder socialista i cap del Govern en funcions a felicitar-los, a reconèixer que el PP va guanyar les eleccions.

La ‘número dos’ del PP ha assenyalat que el seu partit busca un acord «ampli i constitucional» que, amb Feijóo com a president del Govern, garantiria estabilitat al futur del país, que és «el que Espanya avui necessita».