Núria Marín i Teresa Pallarès, noves senadores designades pel Parlament

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Parlament ha designat com a senadores autonòmiques Núria Marín, per part del PSC, i Teresa Pallarès, per part de Junts. Així ho ha votat la Cambra catalana aquest dimecres al matí, després de superar la validació de la comissió de l’estatut dels diputats, que dimarts va dictaminar que les dues candidates complien tots els requisits per al càrrec. La socialista ha rebut 96 vots a favor i 18 abstencions, i la postconvergent ha sigut validada amb 97 suports i 19 abstencions, en una elecció que es fa de manera secreta.

La designació de Marín com a senadora tanca la seva etapa com a presidenta de la Diputació de Barcelona, tot i que continuarà com a alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, on va guanyar folgadament les eleccions municipals, malgrat perdre la majoria absoluta. La votació de Marín coincideix amb el ple de la Diputació –ara presidit per la socialista Lluïsa Moret– en el qual es consumarà l’entrada d’ERC al govern d’aquest ens municipal.

Notícies relacionades

La Cambra catalana elegeix cada legislatura vuit senadors. Tots s’escullen després de les eleccions autonòmiques, però hi pot haver canvis al llarg dels quatre anys. Amb la votació d’aquest matí, Marín i Pallarès s’afegeixen a Eva Granados i Antoni Poveda (PSC), a Josep Maria Reniu, Adelina Escandell i Pau Furriol (ERC), i a Josep Lluís Cleries (Junts).

No obstant, hi podria haver més canvis en els pròxims mesos, després que Esquerra hagi obert la porta –a través del comunicat en el qual anunciava el seu suport a Marín i Pallarès– a fer «relleus» entre les seves files. S’especula que un d’aquests canvis podria ser l’entrada d’Ernest Maragall, que anava com a número dos d’ERC en les llistes al Senat de diumenge passat, però que no va obtenir representació.

Temes:

Senat Parlament