Incidències

Renfe habilita alternatives per transportar els viatgers afectats per la suspensió de trens a València

DIRECTE | Eleccions generals a Espanya 2023: horaris per votar i última hora sobre Sánchez, Feijóo, Abascal i Díaz

De moment, l’aturada ha afectat quatre trens d’alta velocitat, que no han pogut sortir en l’horari previst de l’Estació Joaquín Sorolla

1
Es llegeix en minuts

La jornada del 23J no ha començat bé a València. Una incidència ferroviària ha obligat a aturar la circulació de trens a l’Estació Joaquín Sorolla i, de moment, ja ha afectat milers de viatgers.

Els fets s’han produït aquesta matinada, al voltant de les 5 hores, després d’un petit incendi en una arqueta que ha afectat els pous de bombatge d’aigua, fet que ha provocat una inundació al túnel de bifurcació a l’entrada de la ciutat. A causa d’això, s’ha hagut de tallar la circulació de trens en un sentit i en un altre per garantir la seguretat dels viatgers.

Notícies relacionades

De moment, la incidència ha afectat quatre trens d’alta velocitat, dos AVE i un Ouigo que connecten el País Valencià amb Madrid i també un AVE que cobreix el trajecte València-Sevilla; aquests no han pogut sortir de l’Estació Joaquín Sorolla en l’horari en què estaven previst, segons confirmen fonts d’ADIF. A més, hi ha un AVLO procedent de Madrid a València que es troba aturat a Requena, i un Ouigo, que cobreix el mateix trajecte, aturat a Conca.

Els tècnics d’ADIF i els bombers estan treballant en aquests moments per retirar l’aigua del túnel i per recuperar el trànsit normal de trens a l’estació.