Eleccions generals 2023

El PSC acusa Feijóo de «trumpista» per qüestionar el vot per correu

El PSC acusa Feijóo de «trumpista» per qüestionar el vot per correu

ACN

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El PSC s’ha pres a la valenta exercir d’ariet contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, des del cara a cara amb Pedro Sánchez. Aquesta vegada, des de l’històric feu de l’Hospitalet, ciutat sota el comandament de Núria Maríni governada ininterrompudament pels socialistes, la candidata dels socialistes catalans, Meritxell Batet, ha carregat sense pèls a la llengua contra el dirigent popular per les seves paraules posant en dubte el vot per correu: «El senyor Feijóo ha traspassat tres línies vermelles en direcció trumpista qüestionant el sistema democràtic i posant en dubte els treballadors de Correus».

Segons l’opinió dels socialistes catalans, el que està fent el PP és «redoblar la seva aposta per les mentides», motiu pel qual han arengat els seus votants perquè frenin el que han definit com una «barbaritat» que pot suposar que Espanya «retrocedeixi fins als anys 70 del segle passat». La sensació a la sala de màquines del PSC és que el PP anirà apujant la inflació verbal a mesura que s’acosti el 23 de juliol, motiu pel qual s’han proposat no estalviar-se cap rèplica. «A veure fins on arribem», admeten davant el to aspre i agre que està prenent la contesa electoral.

I és que la campanya va a polèmica per jornada, perquè les paraules de Feijóo sobre Correus arriben després de l’ordre que ha donat un regidor de Vox perquè es retirin revistes en català de la biblioteca pública de Borriana, on l’extrema dreta governa amb el PP, i després també que la presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó, s’apartés de la pancarta de la institució per condemnar la violència masclista per l’assassinat d’Antella.

Notícies relacionades

Per al líder del PSC, Salvador Illa, un dirigent polític ha de garantir el «bé comú», cosa que li retreu a Feijóo que no faci mentre governa amb la ultradreta en municipis i comunitats i no condemna amb rotunditat la violència masclista. Això, juntament amb la «censura» a revistes en català i espectacles, demostra, segons els socialistes, que el PP no és útil per «garantir la convivència», una qüestió que Feijóo diu que «li treu el son». Visiblement empipat, el líder del PSC ha resumit tot aquest historial dels últims dies com «una vergonya».

Just la vigília del ple de la constitució de la Diputació de Barcelona que convertirà l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, en presidenta de la institució, la seva antecessora, l’alcaldessa Marín, ha entrat també en el focus principal de la campanya del PSC carregant contra les aliances del PP i Vox. Ha recordat des de les paraules del president del Parlament balear, Gabriel Le Senne, dient que les dones «són més bel·ligerants perquè no tenen penis», fins a com la ultradreta es desmarca de la condemna a la violència masclista. «Són exemples del que significa entregar l’ànima a l’extrema dreta, com fa el PP», ha assenyalat.