Eleccions generals 2023

Illa, a Feijóo: «Desautoritzi l’energumen que ha prohibit revistes en català a Borriana»

Vox i el PP veten les revistes catalanes a la bibilioteca de Borriana (Castelló)

Així són les revistes en català prohibides per PP-Vox a Borriana (Castelló)

Illa, a Feijóo: «Desautoritzi l’energumen que ha prohibit revistes en català a Borriana»

ACN

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

«Senyor Feijóo, li demano que desautoritzi l’energumen que prohibeix revistes en català a Borriana». Amb aquesta contundència s’ha dirigit el líder del PSC, Salvador Illa, al candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, després que el govern municipal dels populars amb Vox al municipi de Borriana, a Castelló, hagi ordenat la retirada de les revistes catalanes ‘Cavall Fort’, ‘Enderrock’, ‘Camacuc’, ‘El Temps’ i ‘Llengua Nacional’ de la biblioteca pública.

«És intolerable, el senyor Feijóo ha de donar instruccions perquè es reverteixi aquesta decisió. No es juga amb la cultura i les llengües oficials», ha prosseguit Illa. Per al cap de files dels socialistes catalans el que ha passat en aquest municipi valencià és un exemple del per què «no es pot prendre a broma» el que passi a les urnes el pròxim 23 de juliol, motiu pel qual ha reclamat una mobilització per «frenar aquesta deriva».

El PSC continua pujant els decibels contra els populars a costa de les seves aliances contra la ultradreta i les mesures que ja estan prenent en comunitats i municipis, especialment en carpetes com la negació de la violència masclista o el de retallar terreny al català. De fet, aquest dimarts el líder del PSC va acusar Feijóo de ser «ostatge de Vox», a més de retreure-li que en el cara a cara amb Pedro Sánchez «mentís com un bergant». A posta que el seu resultat a Catalunya pot ser decisiu per al PSOE, els socialistes catalans han entrat al cos a cos amb el líder del PP.

Notícies relacionades

El regidor de Cultura de Borriana, de Vox, Jesús Albiol, va ser l’encarregat d’anunciar una mesura amb què pretenen deixar clar que «no es continuarà promovent el separatisme català amb els diners dels habitants de Borriana». «No som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera», va remarcar Albiol. El mateix regidor es va personar a la biblioteca municipal amb la intenció de confiscar les revistes, si bé no va poder complir la seva intenció davant la negativa dels desconcertats treballadors del centre a complir aquesta ordre mentre no arribés per escrit. 

Contra el negacionisme climàtic

La batalla contra el català no és l’única política de la dreta que han criticat els socialistes catalans des del míting celebrat a Sant Boi de Llobregat. Illa i la ministra de Transport, Raquel Sánchez, han defensat des de l’empresa EVARM, on es dediquen a la fabricació industrial de vehicles i maquinària que funciona amb hidrogen, la lluita contra el canvi climàtic i han carregat contra el negacionisme en aquesta matèria que està «acollint el PP» de la mà de la ultradreta malgrat les onades de calor i la sequera galopant.