Conseqüències del procés

Puigdemont assegura que Junts no votarà la investidura de Sánchez ni de Feijóo

Puigdemont assegura que Junts no votarà la investidura de Sánchez ni de Feijóo

ACN\POL SOLÀ

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident català Carles Puigdemont ha assegurat aquest dijous que Juntsno votarà la investidura de Sánchez ni de Feijóo.

El mandatari també ha assegurat que persones vinculades al PSOE el van convidar a explorar la possibilitat d’obtenir un dels indults que el Govern de Pedro Sánchez va concedir als presos de l’1-O. Una declaració que ha fet després que la justícia europea confirmés que la seva impunitat com a eurodiputat quedava anul·lada.

En declaracions a RAC-1, Puigdemont ha revelat que «persones del PSOE» han mantingut contactes amb ell «més d’una vegada» al Parlament Europeu «abans, durant i després dels indults» concedits als líders independentistes condemnats pel Tribunal Suprem, i «la seva proposta sempre és la mateixa»: «En el context dels indults, em van dir que es podia parlar d’això», ha assenyalat.

La seva resposta en tots els casos va ser, segons ha explicat en l’entrevista: «No és la meva situació la que arreglarà el conflicte, no fa falta que em vingueu a presentar solucions felices, que m’entregui i que ja em donareu un indult i que ja em tractareu bé. No busco això. Això no arregla res».

«No busco un indult»

Notícies relacionades

«Això era raonable que ho proposessin perquè ho anaven a fer amb els presos polítics i, per tant, era creïble que ho fessin, però jo no estic disposat a això, jo no busco un indult. Ja sé que si hagués acceptat això segurament seria al carrer, a Girona, però no he anat a l’exili per això», ha recalcat.

El que busca Puigdemont, segons el seu relat, és «una solució a aquest conflicte» entre Catalunya i l’Estat, però ha precisat: «Si per arreglar el conflicte, nosaltres quedem penjats, cap problema». «No és la meva situació personal el que ha de preocupar ni ha de ser objecte de cap negociació política», ha insistit.