Eleccions del 23J

Feijóo celebrarà l’acte central de la campanya del PP a Barcelona

¿Qui guanyarà les eleccions generals a Espanya 2023? Aquestes són les prediccions

Així estan les enquestes de les eleccions generals a Espanya 2023

Feijóo celebrarà l’acte central de la campanya del PP a Barcelona

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del PP i candidat a la presidència del Govern, Alberto Nuñez Feijóo, centrarà gran part de la campanya a Catalunya i, per aquesta raó, els populars han decidit celebrar aquí l’acte inicial i també el central. Aquest dijous, tal com va avançar EL PERIÓDICO, Feijóo donarà el tret de sortida a les set de la tarda amb un míting a Castelldefels i, segons apunten fonts del PP, Barcelona serà la ciutat escollida per celebrar l’acte central del partit a nivell estatal, que tindrà lloc cap a la meitat de la campanya.

Els populars aspiren a tenir uns resultats «històrics» el pròxim 23 de juliol i ser «segona força» a Catalunya. Asseguren que podrien aconseguir fins a 10 escons i representació a totes les províncies, també a Girona i Lleida, places habitualment adverses per a aquesta formació. Unes previsions que contrasten amb els de les últimes eleccions, quan la candidatura encapçalada llavors per Cayetana Álvarez de Toledo només va aconseguir treure dos escons per Barcelona.

Notícies relacionades

Ara, a diferència de fa quatre anys, la llista que lidera l’exportaveu de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, pretén «eixamplar la base» i concentrar el «vot constitucionalista», recollint el vot del seu partit anterior, així com també d’exvotants socialistes descontents amb «la deriva del sanchisme» i els seus pactes amb ERC i Bildu. També creuen que Vox no els farà tanta ombra com a les municipals, per les crides al «vot útil» de Nuñez Feijóo per «governar en solitari».

Des que va arribar a la presidència del partit, Feijóo ha centrat grans esforços a Catalunya i, segons recorden fonts populars, ja ha visitat fins a 10 vegades la comunitat en aquest 2023. L’última va ser dissabte passat, quan va celebrar un acte a Gimenells, a la província de Lleida, una de les cinc alcaldies dels populars. A més del líder del partit, altres dirigents estatals es esplaçaran a Barcelona durant la campanya, que estarà molt centrada en la província barcelonina i als municipis on els populars van obtenir uns bons resultats el 28 de maig passat.