Eleccions generals

Feijóo tria Catalunya per començar la campanya del 23J i farà un míting a Castelldefels

I Feijóo endevina la tecla al Cercle d’Economia

¿Qui guanyarà les eleccions generals a Espanya 2023? Aquestes són les prediccions

Així estan les enquestes de les eleccions generals a Espanya 2023

Feijóo tria Catalunya per començar la campanya del 23J i farà un míting a Castelldefels

Kike Rincón / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PP i candidat a la presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, començarà la campanya de les eleccions generals a Catalunya. Concretament a Castelldefels, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Una elecció gens fútil. En aquesta població del Baix Llobregat els populars van recuperar l’alcaldia el 28 de maig. Es van quedar a un regidor d’aconseguir la majoria absoluta, però Manuel Reyes va aconseguir tornar a agafar la vara d’alcalde vuit anys després gràcies a un pacte amb un exregidor del PSC.

No és la primera vegada que Feijóo es desplaça a Castelldefels. Ja ho va fer l’abril, quan va celebrar un míting per ajudar Manu Reyes a pujar a les enquestes. Reyes, a més d’alcalde, és el president del partit a la província de Barcelona i un dels noms que sona des de fa temps per substituir Alejandro Fernández com a president del PP català.

A més de Castelldefels, s’espera una altra visita de Feijóo per a principis de la segona setmana de campanya, aquesta vegada previsiblement a Barcelona.

Amb aquesta agenda, el líder del PP consolida la seva aposta per Catalunya. Aquest cap de setmana ja s’ha desplaçat a Gimenells, a la comarca del Segrià, per celebrar un acte sobre el sistema agroalimentari i el món rural. Gimenells és un altre dels municipis catalans on els populars governen i el seu alcalde, Dante Pérez, és el cap de llista dels populars al Congrés.

A més, la província de Lleida és important per als populars perquè podrien recuperar el diputat que van perdre el 2019, quan només van aconseguir que entressin al Congrés els dos primers noms de la llista per Barcelona, encapçalada per Cayetana Álvarez de Toledo. De fet, els populars han perdut i guanyat aquest escó en diverses eleccions generals.

Notícies relacionades

Després de les municipals, Feijóo s’ha desplaçat a Catalunya en dues ocasions més. La primera va ser tres dies després dels comicis per participar en el Cercle d’Economia i l’altra va ser dilluns, quan va presentar el seu programa econòmic a la Casa Seat de Barcelona, acompanyat dels quadros del partit i dels principals poders econòmics com Foment del Treball, PIMEC i el Círculo Ecuestre.

Allà va assegurar que Catalunya pot «comptar» amb ell i va presentar la seva recepta per «recuperar la unitat». Una recepta que per al popular implica crear llocs de treball i millorar els serveis, començant per l’ampliació de l’aeroport del Prat, però lluny de donar cap gest als independentistes.