PP

Feijóo reivindica els pactes amb Vox davant Mazón i denuncia que l’esquerra els «demonitzi»

El president nacional del PP rebutja «lliçons» del PSOE sobre aliances postelectorals assenyalant els seus acords amb Podem i independentistes

Feijóo reivindica els pactes amb Vox davant Mazón i denuncia que l’esquerra els «demonitzi»
3
Es llegeix en minuts

El president nacional del PP ha tornat aquest dimarts a València per participar en un acte sobre sanitat en el qual ha estat acompanyat pel líder autonòmic i futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, a més de per la vicesecretària de Polítiques Socials i Repte Demogràfic popular, Carmen Fúnez, la psiquiatra i coordinadora de Salut Mental en el Govern d’Isabel Díaz Ayuso, Mercedes Navío, i altres professionals de l’àmbit sanitari, totes elles dones.

Amb el Govern de la Generalitat ja encarrilat després de la constitució de les Corts, la cita ha estat enfocada a les eleccions generals, la campanya de les quals arrenca en poc més d’una setmana i on el País Valencià tornarà a jugar un paper central, com ja va passar el 28M.

A més de nombrosos diputats autonòmics i altres càrrecs electes el 28M, hi han assistit tots els candidats populars al Congrés i al Senat el 23J per les tres circumscripcions valencianes, amb els números u de cada llista al capdavant: Macarena Montesinos (Alacant), Alberto Fabra (Castelló) i Esteban González Pons (València).

Feijóo promet ampliar l’oferta de MIR per a metges de família

El president nacional ha intervingut després del debat entre les expertes sanitàries (metge de família, neuròloga i psiquiatra), celebrat a la Marina de València i amb vistes al port, una infraestructura que el PP es compromet a ampliar.

Decàleg sanitari

S’ha compromès a «garantir la viabilitat» del sistema nacional de salut i ha revelat l’esquelet del seu programa sanitari estatal, amb un decàleg que aposta per reforçar l’atenció primària, ampliar l’oferta de MIR per a metges de família, elevar la jubilació fins als 72 anys, un reforç de l’atenció especialitzada o una nova estratègia en salut mental.

Però som en precampanya i Feijóo no ha trigat a aparcar l’assumpte i centrar el focus a carregar contra Pedro Sánchez, a qui ha tornat a acusar d’«amagar-se» del carrer i de mentir reiteradament als espanyols fent «el contrari del que ha dit».

No «demonitzar» els pactes amb Vox

Li ha retret els seus pactes Frankenstein i alhora ha reivindicat els del PP amb Vox, en concret el de Mazón. «Lliçons de pactes, cap», ha dit el dirigent popular, que ha acusat el president del Govern de «demonitzar» els acords del PP amb Vox quan «pacta amb el més gran populisme i extremisme d’Europa», que segons Feijóo és «Podem, que ara es diu Sumar».

En aquest sentit, ha volgut «tranquil·litzar» els valencians davant l’entrada de la ultradreta en el Consell de Mazón. «Estigueu tranquils. No renunciarem mai als nostres principis. Respectem el desig de canvi i garantim la governabilitat, amb governs proporcionats ajustats als resultats en cada comunitat», ha destacat abans d’afegir que el PP valencià «governarà per a tothom»

«Desastre sanitari»

Mazón, que hi ha intervingut abans, ha defensat que celebrar aquest esdeveniment sobre sanitat a València «té un per què»: «Acabar amb un dels desastres sanitaris més grans a Espanya, que és el del País Valencià», ha lamentat abans de repassar aquestes deficiències. Segons el popular, les llistes d’espera, les ambulàncies sense metge o el requisit lingüístic, al qual es refereix com a «prejudici lingüístic».

L’imminent president del Consell ha situat com «el més urgent» la recuperació de l’«eficàcia» en la sanitat. «No hi pot haver sanitat pública i gratuïta si no és eficaç i sense ajudar els que ens ajuden a estar sans», ha assenyalat abans de reivindicar que Feijóo, que està en un «procés de valencianització que va per bon camí», segons ha fet broma, «prioritzarà» aquesta matèria. «Tindrem un gran aliat», ha insistit.

Demana a Puig que «surti de la butaca»

Notícies relacionades

En un pla més autonòmic, Mazón ha instat Puig a «sortir ja de la butaca». «Senyor Puig, no s’eternitzi més. Faci cas del que han dit els ciutadans. No prengui més decisions estant en funcions que poden ser irreversibles. No prolongui més una situació veient que el poble ha parlat», ha indicat.

El popular encara ha de ser investit president i insisteix que vol celebrar el ple «com abans millor». No obstant, el reglament permet als grups dilatar la seva constitució fins a vuit dies i el PSPV sembla decidit a allargar-lo per acostar la investidura a les generals. El PP podria accelerar altres terminis i podria fixar el ple a partir del 10 de juliol.