Eleccions municipals 2023

Daniel Sirera planteja que el transport públic sigui gratuït fins als 25 anys en períodes de crisi

  • AL MINUT | ELECCIONS MUNICIPALS I AUTONÒMIQUES 2023

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions

Daniel Sirera planteja que el transport públic sigui gratuït fins als 25 anys en períodes de crisi

LAURA FÍGULS / ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Transport públic gratuït fins als 25 anys en períodes de crisi, rebaixar la T-Casual a 7,95 euros, que el metro obri fins a la una de la matinada entre setmana –ara tanca a mitjanit– i que els divendres no estigui clausurat durant tota la nit. Aquestes són les propostes de mobilitat que ha llançat aquest dilluns el candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, que també ha proposat tornar a posar en funcionament el ‘Tramvia Blau’ per «estendre» el turisme cap aquesta zona i «acostar» la muntanya de Collserola a la ciutadania. En contraposició, ha tornat a carregar contra la unió del tramvia per l’avinguda de la Diagonal perquè considera que «el trànsit serà caòtic» i produirà uns «embussos salvatges».

En una roda de premsa a la seu del partit, Sirera ha apostat per potenciar l’ús de transport públic «ajudant» els joves que estan «acabant d’estudiar o començant a treballar» en èpoques de «crisi» o d’«inflació» com l’actual. En aquests casos, el popular planteja que el transport públic sigui «gratuït», tot i que ha assegurat que la seva intenció és que la proposta fos viable «sempre». «Estudiarem quins recursos hi ha i quines possibilitats tenim de fer-ho viable», ha afegit.

Aparcaments a Barcelona

Així, també ha plantejat crear aparcaments dissuasoris a les entrades de Barcelona. Assegura que són «bàsics per aparcar i entrar-hi en transport públic» i ha lamentat que l’actual alcaldessa, Ada Colau, no hi estigui apostant com a presidenta de l’Àrea Metropolitana.

Notícies relacionades

Finalment, ha criticat la Generalitat per la «vergonya» de les obres de la línia 9 del metro, que denuncia que arriben amb «15 anys de retard» i que han costat més de 7.000 milions d’euros, i lamenta que les queixes del Govern català només es dirigeixin a l’Estat. A més, ha demanat fer accessibles totes les estacions de metro i de tren de la ciutat. «No és acceptable que encara no siguin accessibles», ha lamentat.

Amb tot, l’alcaldable del PP ha assegurat que està «preocupat» perquè «s’ha declarat la guerra al transport privat», però sense tenir un «transport públic de qualitat».