Baròmetre de la Generalitat

Enquesta CEO: El no a la independència de Catalunya manté set punts de l’avantatge sobre el sí

El 77% està d’acord que se celebri un referèndum sobre la desconnexió

Enquesta CEO: El no a la independència de Catalunya manté set punts de l’avantatge sobre el sí

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 50% dels catalans rebutja la independència, mentre que un 43% aposta per ella i un 7% està indecís, segons l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat publicada aquest dimecres.

El 77% dels enquestats diu que està molt o bastant d’acord que els catalans «tenen dret a decidir el seu futur com a país votant en un referèndum», en comparació amb un 16% que expressa que hi està en desacord o molt en desacord.

Notícies relacionades

Quant al model territorial, tenint en compte els resultats de l’última enquesta del CEO, augmenten les preferències perquè Catalunya continuï sent una comunitat autònoma (32% respecte a un 29% el novembre del 2022) i perquè es converteixi en un Estat federal (23% respecte d’un 20%). L’opció d’un Estat independent cau un punt percentual (33%) i la d’una regió d’Espanya, dos (6%).

D’altra banda, l’enquesta del CEO revela una millora en la valoració que els catalans fan de la gestió de la Generalitat i del Govern central: les dues institucions van obtenir en l’anterior baròmetre una nota mitjana de 3,5 i, en les dades actuals, reben una puntuació de 4,2 i 4,1, respectivament.