En el Parlament

ERC veu «classisme i racisme» en les crítiques de Junts a la gira d’Aragonès a Llatinoamèrica

La consellera d’Exteriors, Meritxell Serret, lamenta el «soroll interessat» dels seus exsocis en el Govern i defensa l’estratègia de cooperació de l’Executiu

ERC veu «classisme i racisme» en les crítiques de Junts a la gira d’Aragonès a Llatinoamèrica

Alberto Paredes

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Alguns arguments són classistes i racistes». Així ha qualificat el diputat d’ERC Ruben Wagensberg les crítiques de Junts a la gira llatinoamericana del president Pere Aragonès i la consellera Meritxell Serret. En una interpel·lació parlamentària, el republicà ha assegurat que, si els representants amb els quals s’ha reunit el Govern fossin «de Nord-amèrica, segur que no haurien fet aquests comentaris». En aquest sentit, ha defensat l’agenda de «cooperació» i de lluita pels «drets humans» de la Conselleria d’Exteriors, i no les «relacions internacionals basades en els poders econòmics», que considera que feien els seus antecessors.

D’una manera similar, tot i que amb un to menys contundent, s’ha expressat la consellera Serret en la mateixa interpel·lació al Parlament. Serret ha lamentat el «soroll interessat» dels seus exsocis de Govern i el «menyspreu» per les reunions mantingudes. A més, la dirigent republicana ha defensat que el viatge ha servit per «reafirmar» el «compromís amb la cooperació» i la «presència institucional» del Govern en aquests països amb la creació d’una nova delegació a Colòmbia i l’obertura de l’oficina al Con Sud.

Notícies relacionades

Aragonès i Serret van finalitzar aquest dilluns una gira de nou dies per Llatinoamèrica en la qual van visitar quatre països –Colòmbia, l’Uruguai, l’Argentina i Xile– i es van reunir amb diversos representants i exrepresentants dels seus governs, així com amb associacions defensores dels drets humans. Un total de 35 reunions, de les quals les cites més destacades van ser amb l’expresidenta de Xile Michelle Bachelet i l’expresident de l’Uruguai Pepe Mujica, i també amb diversos ministres en actiu dels països visitats. No obstant, la reunió prevista amb el president de Colòmbia, Gustavo Petro, no es va poder fer finalment per un contratemps del líder colombià.

Diverses veus dins de Junts van criticar aquesta setmana passada que el president Aragonès no s’hagués reunit amb caps d’Estat, i ho comparaven amb el fet que Jordi Pujol sí que va ser rebut pel president nord-americà George Bush –pare– el 1990.