Segon i últim dia

El PP tracta amb guant blanc Tamames i ataca Sánchez: «Vagi-se’n amb dignitat»

Gamarra justifica l’abstenció dels diputats populars pel «respecte» que tenen a Tamames

  • Cliqueu aquí per veure les notícies del debat en directe

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Cuca Gamarra, portaveu del PP al Congrés, ha aprofitat la seva intervenció en la moció de censura per vendre el seu partit com el defensor de la «majoria moderada» d’Espanya i carregar contra Pedro Sánchez. Al que ha salvat de les pulles ha sigut al candidat a la presidència del Govern presentat per Vox, Ramón Tamames. «Aquest debat és extemporani i inútil, i per això el PP seguirà el seu propi camí. La qual cosa no és obstacle que mostrem el nostre respecte pel senyor Tamames. Vostè representa una Espanya en la qual nosaltres també creiem», ha regalat Gamarra al professor tot just pujar a la tribuna. El final de la seva al·locució, en canvi, l’ha dedicat a Sánchez: «Sap que es mereix aquesta moció de censura i seran els espanyols els que l’hi faran amb les eleccions. No prolongui la vida d’un Govern en descomposició, malgrat aquesta treva de 48 hores que s’han donat. Vagi-se’n amb dignitat».

La portaveu conservadora ha explicat per què els seus diputats s’abstindran en la votació de la moció. Ha dit que hi ha «alguns elements coincidents» amb el discurs de Tamames, però no és ni el seu «candidat» ni defensa el seu «projecte». «No hi votem en contra per respecte a vostè, senyor Tamames», li ha dit. «Li agraïm que hagi vingut a la que va ser casa seva, però no podem anar més enllà», ha continuat.

Establertes aquestes línies, Gamarra ha passat a la càrrega contra Sánchez i ha tornat a lamentar que Vox hagi regalat aquest flotador al Govern de coalició, que aquest dimarts va aprofitar el debat per presentar el tàndem electoral (Sánchez-Yolanda Díaz). «A Pablo Iglesias li ha sortit una alumna avantatjada com Yolanda Díaz, que ahir va ser proclamada la marca blanca de Pedro Sánchez al capdavant de Podem», ha dit la diputada conservadora, també secretària general del PP.

Notícies relacionades

Gamarra veu Sánchez com un president en mans dels partits independentistes, que va indultar, va derogar el delicte de sedició i va reformar el delicte de la malversació. En la pròxima legislatura, si continua a la Moncloa, el veu com un cap de l’Executiu a mercè de les necessitats d’aquestes formacions. «Seria un president intervingut, però els espanyols l’hi impedirem a les urnes», ha assegurat.

La número dos del PP ha aprofitat també per parlar d’Alberto Núñez Feijóo. El seu cap de files no té escó al Congrés dels Diputats i no ha volgut acostar-se a aquest debat ni com a oient. Si dimarts es va procurar una reunió amb ambaixadors de la Unió Europea, aquest dimecres volarà a Brussel·les, on ha demanat una reunió amb la presidenta del Consell Europeu, Ursula von der Leyen. S’ha volgut posar de perfil i passar desapercebut, tot i que tant Vox com Sánchez l’han esmentat en les seves intervencions en el debat. Aquestes referències al Congrés i també en els mítings, segons Gamarra, són «reveladores». «Ja veuen més Feijóo com a president del Govern que Pedro Sánchez. I fan bé... perquè ja està molt a prop», ha dit.