Rebutja els seus recursos

L’Audiència Nacional confirma que l’exgerent del PP de Madrid sigui jutjat pel seu presumpte finançament il·legal

Rebutja el recurs de Beltrán Gutiérrez per evitar el judici per delicte de falsedat electoral en les eleccions del 2011

L’Audiència Nacional confirma que l’exgerent del PP de Madrid sigui jutjat pel seu presumpte finançament il·legal
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha rebutjat l’últim cartutx amb què l’exgerent del PP de Madrid Beltrán Gutiérrez mirava d’evitar el judici per delicte de falsedat electoral en les eleccions autonòmiques del 2011, que s’ha investigat en una de les peces del cas Púnica relativa al presumpte finançament il·legal del partit a Madrid.

En una interlocutòria, la Secció Quarta rebutja el recurs presentat per Gutiérrez contra la interlocutòria del jutge Manuel García-Castellón en què donava per tancada la instrucció i proposava asseure’l al banc dels acusats. Els magistrats destaquen que la impugnació no discutia el contingut material de la interlocutòria de pas a procediment abreujat ni la suficiència d’indicis obtinguts contra ell, sinó que es limitava a plantejar la prescripció dels fets, circumstància que haurà de ser resolta pel tribunal sentenciador davant el qual pot tornar a ser plantejada.

Prescriu als cinc anys

La sala analitza el termini de prescripció del delicte que se li imputa, que fixa en cinc anys. Assenyala que en el cas concret en qüestió el delicte electoral associat a les eleccions autonòmiques del 2011, pel qual s’ha investigat Gutiérrez, prescriuria el 24 de setembre del 2016. Beltrán va ser citat a declarar abans, perquè a través d’una providència se’l citava com a investigat l’11 de febrer del 2016.

Notícies relacionades

La resolució precisa que se li informava que el motiu de la seva citació seria prestar declaració sobre fets concernents al finançament de la campanya electoral, cosa que va interrompre el còmput de prescripció de la seva possible responsabilitat criminal, tot i que no arribés a declarar en relació amb aquests fets al Jutjat Central d’Instrucció número 6 fins al 13 de març del 2017.

La resolució afegeix que, a més, el 2016 havia sigut citat com a investigat per un delicte de blanqueig de capitals. La sala considera que aquesta discrepància a l’hora d’aplicar l’institut de la prescripció s’haurà de plantejar davant l’òrgan enjuiciador.