Recursos rebutjats

L’Audiència Nacional confirma l’arxiu de les actuacions contra Cifuentes al cas Púnica

  • El tribunal avala la decisió del jutge a l’entendre que no hi ha indicis que permetin relacionar l’adjudicació amb les donacions

  • També dona per bo l’aixecament de la imputació de l’expresident de la patronal madrilenya per la cafeteria de l’Assemblea

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha confirmat l’arxiu de les actuacions respecte a l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes al cas Púnica, al rebutjar els recursos interposats pel PSOE i l’acusació que exerceix Adade en relació amb l’adjudicació del contracte de servei de cafeteria, cuines i menjador de l’Assemblea de Madrid als anys 2009 i 2011, així com el presumpte finançament il·legal del PP de la Comunitat de Madrid, pel qual segueixen imputats els seus antecessors Esperanza Aguirre i Ignacio González.

En una interlocutòria, els jutges de la Secció Quarta també avalen l’arxiu de la causa acordat pel jutge Manuel García-Castellón respecte de la Lletrada de l’Assemblea de Madrid Tatiana Recoder i del president del Grup Cantoblanco Arturo Fernández per l’adjudicació de la cafeteria de la Cambra madrilenya.

Sense relació amb donacions

Notícies relacionades

Els magistrats consideren que de l’activitat indagatòria s’extreuen, de manera clara i contundent, la insuficiència d’indicis racionals de criminalitat en els actes dels tres. Explica que no ha quedat acreditat, «ni tan sols indiciàriament, que l’adjudicació dels serveis d’explotació del restaurant de l’Assemblea de Madrid a l’empresa Cantoblanco durant els exercicis subjectes a comprovació tinguin una relació directa amb les donacions, per imports de 100.000 euros i 60.000 euros, que van fer les entitats Arturo Grupo Cantoblanco SL i la Confederació Empresarial de Madrid, respectivament, en favor de la Fundación para el Desarrollo Económico y Social de la Comunidad de Madrid (Fundescam), controlada pel Partit Popular».

L’Audiència assenyala que del resultat de les diligències es dedueix que no s’ha pogut constatar que l’actuació de Cifuentes fos determinant per a l’adjudicació dels serveis de cafeteria i restauració de l’Assemblea de Madrid en favor del Grupo Cantoblanco. Tampoc, que en aquestes adjudicacions hagin sigut rellevants les donacions efectuades per Fernández Álvarez a Fundescam. «Inexistència d’indicis de criminalitat que hem d’estendre a la conducta que consisteix a participar en el finançament il·legal del Partit Popular», conclou el Tribunal.