Divisió interna

Trias planta Borràs i no acudirà a la manifestació en suport a la líder de Junts pel seu judici

L’alcaldable per Barcelona al·lega motius d’agenda per no acudir a la concentració d’aquest divendres davant el TSJC

  • El beneficiari dels contractes de Laura Borràs negocia amb la fiscalia inculpar la presidenta de Junts

Trias planta Borràs i no acudirà a la manifestació en suport a la líder de Junts pel seu judici

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, no acudirà finalment a la manifestació en suport a la líder del seu partit, Laura Borràs, pel seu judici. L’equip de Trias al·lega motius d’agenda, segons ha avançat ‘Nació Digital’.

La presidenta suspesa del Parlament s’asseurà aquest divendres al banc dels acusats per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), per la qual la Fiscalia li demana sis anys de presó i 21 d’inhabilitació per fraccionar contractes i encarregar-los a dit. La líder de Junts defensa que es tracta d’un cas de «persecució política» i de ‘lawfare’.

Fins ara Trias havia mantingut silenci sobre la seva assistència a la manifestació, però ja s’havia mostrat reticent a assistir a determinats actes que el poguessin allunyar de l’electorat moderat. Un exemple d’això va ser la manifestació contra la cimera hispano-francesa de Barcelona. Llavors també va al·legar motius d’agenda.

Dimarts, en una entrevista a TV-3, Borràs va assegurar que tenia el «suport explícit» de l’alcaldable, però va admetre que no li havia assegurat si assistiria a la concentració. «No m’ho va dir fins divendres, però em va donar tot l’ànim i que està al meu costat», va admetre a TV-3.

Notícies relacionades

Malgrat aquesta destacada absència, Junts farà un ampli desplegament al passeig Lluís Companys. Està previst que la presidenta del partit arribi acompanyada de la plana major de la formació i que el secretari general, Jordi Turull, faci declaracions a la premsa. També una representació de l’ANC acudirà a la trobada.

Qui no ho farà és ERC la CUP, que consideren que l’origen de la causa contra Borràs no té res a veure amb la «repressió política» i que es tracta d’una «mala praxi». Òmnium Cultural manté el seu silenci i encara no ha anunciat si hi haurà representació de l’entitat davant les portes del TSJC.