Diàleg Estat-Generalitat

El Govern assumeix que «la tensió a Madrid» impedeix que se celebri la taula de diàleg abans de final d’any

L’Executiu, amb tot, assevera que «el diàleg funciona» i posa com a exemples la derogació de la sedició i la reforma de la malversació

El Govern assumeix que «la tensió a Madrid» impedeix que se celebri la taula de diàleg abans de final d’any

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Malgrat els reiterats missatges provinents de la Moncloa, sempre de manera encoberta a través dels mitjans, que Pedro Sánchez no tenia cap intenció, amb la que està caient a Madrid amb la crisi institucional oberta entre el Tribunal Constitucional i el Congrés, de celebrar la compromesa i firmada taula de diàleg amb la Generalitat abans de final d’any, el Govern no es donava per vençut. Fins aquest dimarts. «El Govern espanyol s’ha tensionat per tot el que ha passat a la capital amb la reforma del Codi Penal i per aquesta raó no ha complert la taula de diàleg i negociació que corresponia a finals d’any», van assenyalar fonts del Govern.

Notícies relacionades

Amb tot, aquestes mateixes fonts van voler fer una lectura positiva del funcionament d’aquest fòrum de diàleg i negociació: «Aquests últims mesos s’ha comprovat que el diàleg funciona i s’ha avançat en diverses carpetes de la desjudicialització: sedició, reforma de la malversació, Tribunal de Comptes... Els resultats són públics i notoris», van assenyalar aquestes fonts oficials.

L’altre missatge que l’Executiu batalla per posar sobre la taula és que, malgrat la pausa electoral per les consecutives eleccions que planen sobre l’horitzó, municipals i autonòmiques de règim general, al maig, i les generals de tardor, la taula no finalitza aquí i ara. «Els contactes segueixen i el Govern continuarà avançant en l’àmbit de la desjudicialització que encara queda pendent i a la carpeta de l’autodeterminació que ha de portar Catalunya a tornar a votar en un referèndum», van sentenciar des del Palau de la Generalitat.