Corrupció.cat

David Madí acusa de prevaricació els Mossos per investigar-lo: «A Catalunya també hi ha mini-Villarejos»

L’empresari i exdirigent de CDC es presenta com a víctima de la guerra interna a la policia autonòmica

David Madí acusa de prevaricació els Mossos per investigar-lo: «A Catalunya també hi ha mini-Villarejos»

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresari i exdirigent de CDC David Madí ha respost a l’informe policial, revelat per EL PERIÓDICO, que el vincula a diversos pagaments d’empreses de l’Ibex a Convergència, i carrega durament contra una part de l’antiga cúpula dels Mossos d’Esquadra, que va efectuar la investigació juntament amb la Guàrdia Civil. Qui va ser la mà dreta de l’expresident Artur Mas ha acusat els agents que l’han investigat de «prevaricar» elaborant informes contra ell que després suposadament van filtrar.

En una entrevista a RAC-1, Madí ha afirmat que alguns mossos utilitzen «tècniques de claveguera» en les investigacions i ha carregat contra els «mini-Villarejos» que, assegura, «també hi ha a Catalunya». «Hi ha una pertorbació [en els Mossos], s’han traspassat determinades fronteres» per una «guerra interna» entre faccions, ha denunciat. Segons Madí, des dels Mossos s’està actuant amb «tècniques de les clavegueres» a causa de la «partida interna» que tenen al cos, cosa que veu amb «preocupació democràtica» en vista del risc que s’estenguin aquestes pràctiques i es «contamini» la policia autonòmica amb «conductes molt pròpies» a l’Estat, segons el seu parer, per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Tot i que inicialment ha evitat donar noms, ha acabat assenyalant l’«entorn» de l’excap d’Investigació Criminal Toni Rodríguez, de la confiança del major Josep Lluís Trapero, que al gener va ser rellevat i enviat com a cap de la comissaria de Rubí (Barcelona) i que ha demanat en un jutjat contenciós que s’anul·li la seva destitució al·legant que va rebre ingerències del comissari en cap de la seva època, Eduard Sallent, que ara torna a liderar el cos.

Rodríguez dirigia, doncs, la unitat anticorrupció que va portar a terme les indagacions contra Madí i, quan en va ser apartat, va vincular el cessament a la incomoditat que generaven algunes investigacions que va liderar. Per això l’exdirigent convergent s’ha presentat com a víctima de la batalla interna entre sectors als Mossos. Ha acusat directament la policia autonòmica de filtrar informes sobre la seva causa i sobre la de l’escorta de l’expresident Carles Puigdemont que a l’exconseller d’Interior Miquel Buch. «Sota, cavall i rei,» ha afirmat Madí.

Notícies relacionades

També ha criticat la justícia espanyola, a la qual ha acusat de voler implicar-lo en qualsevol trama política que tingui lloc a Catalunya, tot i que no hi tingui res a veure. «L’estructura jurídica espanyola està plena de mini-Villarejos, funcionaris que tenen petits poders que els utilitzen de manera despòtica i que se senten impunes.» De fet, ha atribuït a una «invenció de la factoria Villarejo» el cas pel qual va ser condemnat a 14 mesos de presó per frau fiscal a l’emetre factures falses a Triacom, empresa investigada en el cas 3%.

Quant a l’altra investigació en la qual està involucrat, el cas Volhov, l’exdirigent de CDC ha reiterat que es tracta d’una causa «prospectiva» per poder controlar persones vinculades al procés independentista que eren ja fora de la política.