Consellera d’Acció Exterior

Meritxell Serret torna al Govern a l’espera de judici

La republicana torna al Consell Executiu, aquest cop per assumir les funcions a l’exterior i internacionalitzar el conflicte català

Meritxell Serret torna al Govern a l’espera de judici

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sant tornem-hi. Meritxell Serret (Vallfogona de Balaguer, 1975) torna al Consell Executiu, però amb un intercanvi de carteres. Si bé durant el Govern de Carles Puigdemont es va ocupar del Departament d’Agricultura, sota la batuta del president Pere Aragonès s’encarregarà de l’Acció Exterior.

Serret té un llarg historial a Esquerra. Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb un postgrau en Direcció General d’Empreses de la Universitat Oberta de Catalunya, va treballar al sindicat Unió de Pagesos i en fundacions vinculades al món rural. Després de la declaració d’independència fallida del 2017, i al ser destituïda per l’aplicació de l’article 155, va marxar a Bèlgica per evitar ser empresonada pel referèndum.

Durant la seva etapa a l’estranger, va ser delegada del Govern a Brussel·les i es va dedicar a internacionalitzar el conflicte català, una cosa que reprendrà ara des de dins el Consell Executiu. Serret va tornar a Espanya per sorpresa el març del 2021, un mes després de les eleccions a què es va presentar en la llista republicana, amb l’objectiu de regularitzar la seva situació processal.

Notícies relacionades

Quan es va entregar a la justícia espanyola, l’acusació de malversació de cabals públics va desaparèixer i el seu cas va quedar reduït a un delicte de desobediència, com havia fixat la sentència del procés amb els consellers que van compartir responsabilitat amb ella i que no van estar en departaments directament vinculats a l’execució de la logística de la consulta, com Santi Vila o Meritxell Borràs.

Serret serà jutjada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè és aforada a l’exercir com a diputada al Parlament, on també s’encarrega de les funcions de portaveu de forma adjunta. La fiscalia li demana un any d’inhabilitació –que, en cas de ser condemnada, l’obligaria a deixar la conselleria– i una multa de 12.000 euros per la seva participació en els preparatius del referèndum.