Bloqueig institucional

Lesmes reclama que la renovació del Constitucional s’estengui al Suprem

El president del CGPJ ha assenyalat que després de la reforma que es va realitzar l’any passat, aquest tribunal està tenint problemes de funcionament importants

Lesmes reclama que la renovació del Constitucional s’estengui al Suprem

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El president del Consell General de Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha valorat que es restableixi la competència del CGPJ per nomenar dos magistrats del Tribunal Constitucional, però ha lamentat que no es faci el mateix amb el Tribunal Suprem.

Lesmes, que ha visitat a La Palma els partits judicials afectats per l’erupció volcànica, ha considerat positiu que es restableixi aquesta competència recollida a la Constitució però ha advertit de la situació en què es troba el Suprem si no es produeix la renovació de les vacants pendents en els pròxims mesos.

Notícies relacionades

El també president del Suprem ha assenyalat que després de la reforma que es va realitzar l’any passat, aquest tribunal està tenint importants problemes de funcionament, ja que hi ha nombroses vacants que s’incrementaran si no es procedeix a efectuar nous nomenaments.

«Com que el Tribunal Constitucional és important en el seu funcionament, també ho és el Tribunal Suprem, que presta un servei essencial als ciutadans espanyols i que en aquest moment se n’està ressentint», ha afegit.