Investigació judicial

Laura Borràs exhibeix el suport de 8.000 persones en un manifest contra el seu judici per corrupció

Puigdemont, Torra, Mas, Jaume Cabré, Maria del Mar Bonet, exconsellers, exdirectors de l’ILC i escriptors subscriuen el text

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont, Quim Torra i Artur Mas; l’escriptor Jaume Cabré; els cantautors Maria del Mar Bonet i Lluís Llach i la dibuixant Pilarín Bayés han signat un manifest de suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, davant la previsió que se li obri judici oral per presumpte frau quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El grup de suport a Laura Borràs assegura que han subscrit el manifest gairebé 8.000 persones des que es va publicar dimarts i que entre elles figuren el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró; el conseller d’Economia, Jaume Giró; els exconsellers Clara Ponsatí, Lluís Puig, Elsa Artadi, Ferran Mascarell i Toni Comín; cinc exdirectors de l’ILC i el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay.

El manifest s’ha llegit avui en un acte públic a l’Ateneu Barcelonès amb la presència de Borràs i la participació de Torra, Puigdemont i Mas i també el firmen guanyadors de la Creu de Sant Jordi com l’especialista en tecnologia Anna N. Schlegel, el metge Carles Furriols i l’actriu Carme Sansa.

L’han secundat també les escriptores Antònia Vicens, Rosa Fabregat, Núria Cadenes, Margarida Aritzeta i Gemma Pasqual; el cantautor Borja Penalba; la cantant italiana Franca Masu; els escriptors Salvador Cardús i Biel Mesquida; els poetes Francesc Parcerisas, Carles Duarte, Vicenç Altaió i Sam Abrams, i el lingüista Isidor Marí.

Contra la «repressió»

El manifest, titulat ‘Laura Borràs, cultura, compromís i llibertat’, assegura que aquestes tres idees són les que la presidenta del Parlament ha enllaçat durant la seva vida: «Són tres fonts de llum que els enemics de la veritat voldrien encloure dins d’una caixa negra per deixar-nos a les fosques. Són els mateixos que voldrien que Laura Borràs no fos qui és, no sigui on és ni sigui com és».

«No acceptem que, qui no la vol allà on és, aprofiti la repressió contra ella per desfer-se’n», es llegeix al text, que demana no permetre que es destrueixin carreres de compromís a través del que descriu com una guerra bruta.

Notícies relacionades

«No estem disposats a acceptar més repressió. No hem de tolerar més aquesta misèria. ¿Quantes mentides més deixarem passar contra la nostra gent? Hem de dir prou al fet que els jutges repressors posin i treguin els nostres polítics», adverteix el manifest.

El text afegeix que l’«honorabilitat» de Borràs «no es deu al seu càrrec», sinó a «molts i molts anys de dedicació desinteressada per la cultura, pels creadors, per la literatura, per la llengua, pel país, per la llibertat, per la sobirania, per la memòria, pels Països Catalans». «I és així com els mediocres no poden suportar la cultura, la saviesa, la intel·ligència. És així com els repressors no poden suportar Laura Borràs», conclou el manifest.