Cimera al Parlament

Laura Borràs inaugura la cimera contra la corrupció acusant l’Estat de ‘lawfare’

  • «La guerra jurídica és una estratègia de repressió i aconsegueix l’objectiu d’embrutar, amb la corrosiva taca de la corrupció, els adversaris polítics», defensa la presidenta del Parlament

Alerta de Borràs a la cimera contra la corrupció.

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha inaugurat aquest divendres la segona cimera contra la corrupció que se celebra a la Cambra catalana a càrrec de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció. La cap de Junts, a un pas d’asseure’s al banc dels acusats al ser investigada per haver fraccionat presumptament 18 contractes menors quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), ha donat el tret de sortida a la sessió amb un al·legat en el qual ha acusat l’Estat de ‘lawfare’ per «embrutar, amb la corrosiva taca de la corrupció, els adversaris polítics» en una velada al·lusió a la seva causa judicial.

Borràs ha començat citant Winston Churchill i ha acabat parlant del seu propi procés en els tribunals. «La corrupció és un dels principals enemics de la democràcia», ha etzibat, defensant el compromís de la Cambra catalana amb la transparència i posant en valor l’«ètica de l’activitat política». «La democràcia es reforça quan s’associa a eficàcia i transparència i es degrada amb pràctiques que desacrediten les institucions i comporten la deslegitimització del sistema», ha inquirit.

Notícies relacionades

La presidenta ha continuat el seu discurs assegurant que és més complicat eliminar la corrupció en democràcies «poc fermes, poc sòlides» i l’ha vinculat amb l’enèsim desafiament al Constitucional amb l’acceptació del vot delegat de Lluís Puig malgrat haver sigut anul·lat. «Hem de ser conscients que la democràcia sempre pot empitjorar», ha assenyalat, dient que «sempre està assetjada; ahir mateix vam viure una mostra fins ben tard aquí al Parlament», quan la Mesa de la cambra es va responsabilitzar de la publicació del posicionament de l’exconseller.

«En les democràcies viciades amb tics autoritaris de vegades la corrupció deixa de ser un problema a eliminar i esconverteix de forma perversa en una arma per combatre la dissidència política, i això constitueix una vulneració flagrant de drets fonamentals», ha reblat, al·ludint, sense esmentar-ho, al seu cas, ja que es reafirma en la seva innocència i pretén emmarcar el futur judici en una represàlia per ser independentista.