Exercici de transparència

L’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les generals després de les eleccions a Andalusia, al complet

El diari difon totes les dades del sondeig del GESOP publicat del 25 al 28 de juny

L’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les generals després de les eleccions a Andalusia, al complet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, EL PERIÓDICO difon de manera habitual des del 2011 les dades completes de totes les seves enquestes. A continuació, fem el mateix amb el sondeig sobre les eleccions generals elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) després de les eleccions autonòmiques a Andalusia, en què el PP va obtenir una històrica majoria absoluta, i que els mitjans del grup Prensa Ibérica van publicar del 25 al 28 de juny.

Segons aquest estudi, l’‘efecte Andalusia’ impulsaria Alberto Núñez Feijóo, frenaria en sec el creixement de Vox i desplomaria el PSOE de Pedro Sánchez. El PP podria arribar als 144 escons després de les eleccions andaluses i sumaria una ampla majoria absoluta amb una extrema dreta que perd força Per contra, els socialistes podrien quedar per sota dels 100 diputats i veuen com l’avantatge dels populars s’ha ampliat a 7,6 punts.

Davant aquest escenari, que aplanaria una possible aliança PP-Vox, un terç dels espanyols preferirien un Govern de coalició PP-PSOE i només el 17% volen els ultradretans en l’Executiu. El 30% dels enquestats són partidaris que es reediti l’aliança entre els socialistes i Unides Podem. El mal moment de Sánchez també es reflecteix que set de cada deu espanyols suspenen els intents del Govern d’abaixar el preu de la llum, i que fins i tot la meitat dels votants socialistes reproven la gestió que està fent l’Executiu.

Notícies relacionades

Finalment, el sondeig del GESOP també constata que dos de cada tres espanyols aposten per regular la prostitució, com defensa el PSOE, inclosos els votants d’Unides Podem, la direcció del qual s’inclina més per la prohibició. A més, només un terç dels ciutadans aproven l’última visita del rei Joan Carles a Sanxenxo i un de cada cinc enquestats es mostren indiferent davant la tornada a Espanya de l’excap de l’Estat.

Aquestes són, al complet, les microdades, les microdades variables, la fitxa tècnica i les tabulacions verticals d’aquesta recent enquesta.