Qüestiona el partit

Terradellas deixa Junts després de denunciar falta de democràcia i inconcreció independentista

  • Va actuar d’enllaç en els contactes amb emissaris russos de l’expresident Puigdemont

  • La direcció considera «inacceptable» l’actitud de l’exresponsable de política internacional de CDC

Terradellas deixa Junts després de denunciar falta de democràcia i inconcreció independentista

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Víctor Terradellas, conegut per la seva tasca d’intermediació d’emissaris russos amb el president Carles Puigdemont abans de la declaració d’independència el 2017, i que va ser responsable de política exterior de Convergència, deixa Junts per Catalunya després de denunciar falta de democràcia interna en la celebració de les eleccions primàries a Reus i qüestionant l’independentisme del partit. Fonts de la direcció de Junts responen que les primàries s’han organitzat de manera «impecable» i també que consideren «inacceptables» les crítiques del ja exmilitant.

«No és el partit que va dibuixar Puigdemont»

Terradellas va optar a ser candidat a l’alcaldia de Reus, però segons ha declarat a EL PERIÓDICO ha topat amb una candidatura ja preparada en favor de Teresa Pallarès. «Ara com ara si et vols presentar no tens cap oportunitat, la persona que proposi la direcció és per aclamació, ja no existeixes», denuncia. Segons la seva versió, «tots els partits tenen aquest defecte, tot està excessivament estructurat». En aquest sentit, acusa l’actual direcció de no seguir la pauta de partit obert i horitzontal que es plantejava Puigdemont: «Aquest no és el partit que va dibuixar ell. Quan el va imaginar, segur que ho feia de manera horitzontal i participativa però no s’ha acabat definint. Es va dibuixar d’una manera i s’ha definit d’una altra».

Autonomisme davant independentisme

El ja exmilitant també qüestiona l’independentisme efectiu de Junts. «Pregunta-t’ho el teu mateix (riu), de moment no veig cap estratègia per tirar endavant. No parlo d’un nou referèndum. El que s’ha de fer és aplicar el 27-O», diu amb referència a la DUI.

Notícies relacionades

Preguntat sobre si les seves declaracions judicials en relació amb el paper d’emissaris de Rússia en el procés –amb afirmacions referides al paper de Puigdemont– poden haver-lo fet caure en desgràcia a Junts, respon: «No ho crec, vull pensar que no. Jo no he deixat de dir la veritat. Si la veritat molesta són ells els qui tenen un problema, no jo».

En resposta a aquesta decisió de Terradellas, la direcció ha negat amb rotunditat tota parcialitat en el procés de primàries i ha qualificat d’«inacceptables» les crítiques de l’exresponsable de política exterior de CDC. De la mateixa manera, la cúpula aposta sense dubtar-ho per Pallarès com a candidata: «Amb ella Reus tindrà una gran alcaldessa».